15 Kasım 2019

Dog: Impossible


natgeo wild kanalında ne alaka lan bu diyerek karşıladım. tam o sırada natgeo people kanalında cesar vardı. adamlar rakip program yapmışlar, bunu da wild kanalına koymuşlar. ilk izlenim, hiç olmamış hissiyatı veriyor. elemanın köpek eğitim merkezindeki tipler kendisinden daha iyi gibi görünüyor. en azından ilk izlenim böyle. devamlı köpeğe konuşuyor. hele hele insan gibi ona laf anlatınca iyice komik oluyor. yani normal şekilde konuşursun, insan gibi konuşa da bilirsin ama sanki kameralara oynayıp, biz böyle insanlarız der gibi olmuş. mesela en fazla sana zarar vermeyeceğim falan dersin, ya da sakin ol falan dersin. adam uzun uzun cümleler kuruyor, devamlı aferin maferin diyor. biraz abartı geldi bana. vakalar da başarılı seçimler değildi. altı bölümü varmış, devam eder mi bilmiyorum. son bölümünü izlemişim sanırım.

e06:
Breaking Fear

--- spoiler ---

.iki tane olay vardı ama arada bir gezdirdiği köpek vardı. o kimdi diye karıştırmış olabilirim. kendi köpekleri de bir cesar millan köpeği gibi değil. yani bir bakıma cesar efsanesi gibi olmak zorunda değiller ama yine de insan ister istemez karşılaştırıyor. doğru şeyler söylüyorlar, benzer şeyler söylüyorlar ama yetersiz lan bunlar demekten insan kendini alamıyor.

.kocası ölmüş bir kadın var, acayip şişko bir köpek kadını korumaya çalışıyor. ilk tanışmada uzman keltoşun tavırları komik. elli tane ağız tasması şuyla buyla, köpeği kontrol edemiyor. cesar programlarında uydurmuyorsa, genelde bu gibi durumlara şak diye dalıp mevzuyu hallediyordu. o da doğru değil ama adamın uzman dalışı da hiç tatmin edici değil. zaten köpeğin sıkıntısı sahibi ile ilgili. rehabilite ettikten sonra bile salonun yarısın kadar geliyorlar. köpek ters ters bakınca orada durup bekliyor. belki normal süreçler böyle yarım ilerliyordur ama insan tam bir başarı da göremiyor. eve yabancı gelecek dedikleri de kız kardeş falan geliyor. onun da minik köpeği var, zaten tanıştıkları belli. köpek şişkonun üzerine atlıyor matlıyor, bir şey yapmıyor. sanki rehabiliteden sonra böyle olmuş gibi gösteriyorlar ama bu da pek inandırıcı değildi.

.diğer olayda köpeklerini aşırı seven bir çekirdek ailemiz var. elemanı kontrol edemiyorlar. diğer köpeklere saldırıyormuş da şuymuş buymuş. fazla hareketli, aşırı enerjik, başka bir sıkıntısı yok. köpek merkezi dediği, minik bir mekanda diğer köpeklerle yavaş yavaş tanıştırıyorlar, mevzu halloluyor. bunda da en saçma şey, köpekler için tiyatro yapmaları, sanki bunların samimiyetsiz oyunlarını hayvanlar dinliyor da ona göre tepki veriyor. gerilirsen geriliyor işte. mevzu bundan ibaret. tiyatroları da çok saçmaydı. kendi pitbullu sakin ve özgüven doluydu. götünü tutuyorlar. heyecanlıya koklatıyorlar falan. saldıklarında sıkıştırıp kokluyor ama kuyruk dik, heyecanlı tip de mevzuyu anlıyor herhalde. salak değil.

--- spoiler ---