23 Haziran 2012

Kumo no muko yakusoku no basho


çizimler güzel, müzikler de idare eder hoş kıvamında. senaryo kopuk, akışı pek bir ağır. arada ruhsal durum vurguları güzel ama bayıyor. ekşınlıyım demiyor ama bu kadar da ağır bir anime zor yani. pek bi beklenti olmaması gerekiyor, araya can sıkıntısına bir kaç görüntü ve laf için izlenebilir. paralel evren olayının azcık bokunu çıkartmışlar.

--- spoiler ---

.gürültülü bir ortamda izlemeye çalışmaktan da olabilir bilmiyorum ama bir sürü anlamadığım yer var. neden bu kız uykuya geçmiş, nasıl olmuş. bir dönem hiroki veledi ortadan kayboldu nereye gitti ?

.ne bileyim paralel evren olayını, evrenin rüya görmesi gibi yorumlayacak kadar uçuk bir kafaları var. yani yorum tabi, hoş da normal uykuya ve rüyaya bağlamaları kısmen ama ne bileyim pek bir şey anlatmadılar toplamda. bir sürü şeyi boş kaldı.

.son desen zaten bi garip, kız uyanınca dünya yok olacak idi. oldu mu? bana oldu gibi geldi ama kansız oldu sanki bilemedim ama olmadı da çünkü füzeyle vurdu kuleyi, hem uyandırıp kızı kurtarıp hem de dünyayı mı kurtardı yani. eh yani hiç olmamış eğer buysa cevap.

.böyle yalnızlık vurguları ve rüyalarda kavuşma olayları haricinde pek bir numarası yok bu animenin hasılı kelam.

--- spoiler ---