20 Ocak 2013

Batman: The Dark Knight Returns

ikinci bölüm:

ilk bölümünden daha iyiceydi. olaya süpermen de karıştı. joker de vardı. yardımcılar, plan içinde planlar derken bitti. hızlı idi, akıcı idi, abartılı işler vardı ama süper kahraman bunlar herhalde normaldir o kadarı. batman severler zaten sever, çizimler harika değilse de güzel. her şeyi yerli yerinde duruyor işte...

--- spoiler ---

.batman'in dönüşü yani yaşlandıktan sonraki meseleler ilk bölümde çok zorlama geldiydi. bir de devamlı geri dönüyor bruce arkadaşım adam kaç yaşında en sonda da ordu kuracak ve öğretilerini yayacak falan. e iyi de, ya kötüye kullanılırsa diye hemen sondan başlayayım.

.süpermen'i de çok severiz ama sistemin adamı yapmışlar yavrum yazık clark'ı... yine de şehri nükleer bombadan falan kurtardı üstüne batman onu dövdü falan. güzel de plan hazırlamış. neden kriptonit kullanmıyor derken sonunda geldi ve olayı pekiştirdi. herhalde elindeki imkanlar ile önce bir döveyim falan mı dedi diyeceksin ama baya baya dayak yedi önce. neyse fena değildi yine.

.joker meselesi, konu içinde konu olmuş. eleman kendini zorla öldürttü ve ardından batman katil olarak aranmaya başladı falan. yeni baş komiser malın teki bir kadıncağız çıktı. bir türlü kurşunları doğru yere sıkamıyor bu polisler, kim eğitiyorsa bunları hiç olmamış. he tabi batman'a kurşun mu sıkılır lan.

.yeni robin de aslında çok zorlama geliyor ama neden olmasın tabi, hareketli bir kızcağız batman'i kurtarıyor arada falan. emirleri değil de kalbinin sesini dinliyor. maheretli. öyle işte bir film daha geride kaldı, hoşça vakit geçirtti.

--- spoiler ---