28 Aralık 2012

Dredd


sonu haricinde film pek güzel ama neden öyle bir son yapmışlar pek anlamadım. aynı sonucu çok daha güzel yapabilirlermiş. görüntüler biraz garip, yapay ile gerçek arası bir şey olmuş. kasten mi yapmışlar bilemedim ama kötü durmuyor. kan gövdeyi götürüyor, karıcalar gibi insanlar patır patır ölüyor. eski filmi konu olarak devam ettirmemişler herhalde ama güzel yine de. müzikler de cabası tabi...

--- spoiler ---

.sonunda esas kötü kadınımız Lena Headey, kadınım derken sahiplenme gibi oldu ya neyse işte, konula bir cihaz takıyor. klasik ben ölürsem hepimiz ölürüz falan. hop mermiyi veriyor karnına, hop mega binamızın tepesinden atıyor. bu kadar şey olurken neden cihazı tetiklemiyor? hadi cihazı tetiklemeyi geçtim. cihaz kalp atışı ile senkronize, kalbin durması ile sinyalin alınamıyor olması aynı sonuca çıkmaz mı? en basit güvenlik aletinde bile bu böyledir. sene olmuş bilmem kaç, yapmayın lan.

.neyse bunu görmezden gelirsek, tiplerimiz pek tatlı idi. dredd filmden sonra dudak ameliyatına falan ihtiyaç duyabilir. aşağı büzüşen dudaklarını bir buçuk saat nerdeyse hiç bozmadı. epmat kızımız da pek hoşlar idi. bu kadar şeyin farkında olmadan mı yargıç olmaya karar verdi onu da anlamadık ya sonunda istifa etmiş oldu yanlış anlamadı isek.

.böyleyken böyle gelecekte geçen bir suçlu ile mücadele filmimiz diyebiliriz. 800 milyon insan mega kentte yaşıyor, mega binalar var ki bunların içine herhalde birer şehir sığabilir. bir kilometre mi ne uzunluğunda artık neyse. öylesine bir gelecek, adaleti de süper insanlar, eğitimli polisi, savcısı, avukatı ve nihayetinde hakimi olan hepsini bünyesinde toplamış caclar sağlıyor. silahlarının da atmadığı mermi yok herhalde. güzel idi ayrıntılar falan da. izlenir her türlü.

--- spoiler ---