3 Nisan 2014

Wristcutters A Love Story


garip ama hoş bir film olmuş, yapımı pek parlak değil aslında daha doğrusu para harcanmadan çekilmiş ama senaryo fena değil. ayrıntılar güzel ama son o kadar beklentiyi karşılayamıyor. tabi romantik filmde olabilecek iki son var aslında hangisini daha çok bekleriz ya da beklenti nedir? dersek yapacak fazla bir seçenek olmadığını da görürüz. gülümsetiyor, müzikler idare eder, görüntülerin renkleri bir garip. öyle aşkı, meşkli, yollarda gitmeli, arayışlı bir film işte.

--- spoiler ---

.hiç gülümsenmeyen filmin sonunda yüzünde güller açar, gülücüklerin olmadığı bir diyar meselesi iyi idi. arabanın koltuğunun altında karadelik meselesi de iyi idi aslında. bu olayın bu kadar büyük bir sonucu olacağını tahmin etmiyorduk o garip oldu. biraz absürtlük derecesinde bir gariplik ama sonunda yaşayanların dünyasında kavuşmaları pek de hoş olmadı sanki.

.tabi daha kötüsü bu sarışına olan aşkını dakikasında satmış oldu. böyle aşk olmaz olsun dedirtmek için yaptılar herhalde. kendisi de ulaşamadığım kızları seviyorum belki ben diyordu ama yemezler tabi onu.

.yol ve macera filminin gereklerini yerine getirmişler ama avareler gibi takılıyorlar o da fena idi. kampta takılıyorlar, orada takılıyorlar burada takılıyorlar. ha intihar edenlerin aleminde amaç bulmak da pek kolay değildir ama bir süre sonra arıyor olmanın kendisini ve araştaki arkadaşlarını seviyorlar.

.komik rus adam da kendine bir eş bularak ayrılıyor. bu arada elektro gitarı ile çarpılma meselesi de pek komikti de çarpmaz yani arkadaş ne yaptın 220v mi geliyor ona hehe.

.yine bu sarışın kıza dönecek olursak, mesih neyin nedir? onu da tam anlamadım. gerçek hayatta öyle bir salağın peşine takılmış intihar etmiş herhalde. son durumda aldılar götürdüler bunu da nereye götürdüler? filmin 2/3'ü bu kız meselesi yaptıkları için bari sonunu da tamamlasalardı. önemli değil onu anladık da yine de olsun.

.bifteğe sahibini satan köpek meselesi de iyi idi aslında, pek üstüne durmadılar ve nasıl köpeğini geri aldı göremedik ama yine de köpek unusurumuz da vardı minicik de olsa.

--- spoiler ---