9 Haziran 2017

Secuestrados


ben vahşetini beğendim, güzel yedirmişler filme. mesela ikili ekran yapmışlar, normalde ekranı ikiye bölünce güzel olmuyor. bir taraftan kız bağırıyor diğer tarafta olaylar oluyor. birinin çığlığı diğerine efekt oluyor. sonra da güzelce birleştiriyorlar. olmuş yani. hele hele korku filmi saçmalıkları dahil böyle yapabilmişlerse iyi olmuş. standart neden kurtulamadılar meselesi var, polisler zaten malum ortalarda olmazlar. yine bir şeyler katmışlar ama tabii korku hikayesinde elleri kolları bağlı. fazladan bir şeyler yapabilseler efsane olurmuş, olmamış. müzikler, çığlıklar, öksürükler falan hepsi iyi olmuş. şöyle güzelce gersin, manasızca şiddet olsun diye film aranıyorsa iyi bir tercih.

--- spoiler ---

.bir kere adamlar fazla amatör çıktı, tamam vahşet olabilir ama ellerine yüzlerine bulaştırdılar. en psikopatı kendini öldürttü bile. daha iyisi olabilirdi belki ama diğer taraftan kurbanın katilin beynini ezme hazzı da ayrı, bunu yaşatmak için amatörce takılmasını istemiş olabilirler.

.diğer taraftan polis nerde arkadaş? site güvenliği geliyor gürültü varmış diyor. peki polis bunları hiç takip etmiyor mu? güvenlikçilerin güvenliğini sağlayan sistem de olmalı. o biraz saçma.

.ayrıca adamla atm'de para çekmeye çalışırken son safhada eve telefonla ulaşamadığı için hemen arabaya gidiyor, arkasından baba karakteri geliyor. tam o sırada karşıdan polis geliyor. bağırabilirsin işte, telefonla ulaşamıyor. ailene ne yapabilir ki? bu kadar korkmuş, basireti bağlanmış adam mı diyeceksin. saçma.

.ilk başta atm'ye gelmişti. kadının teki var. zaten korktuğu arkasına bakmasından belli. ona yavaşça yanaşıyor. arkanı dönme falan diyor. kadın soyulduğunu zannetti lan işte. gayet normal, bunu algılayamıyor musun? güya yardım istiyor mal adam. ailesine bir şey olma riskini o ara alamaması gerekiyordu. sonra da zaten risk yoktu. biraz saçma yani.

.sonu da fena olmamış. ilkin herkes kurtuldu zannediyor. kıza tecavüz ediliyor. başı biraz darbeli. annenin kolu kırılıyor, eh bir şey olmaz. sevgili rolündeki tip zaten ölmemiş. baba araba kazası geçirdi. polise haber vereyim diye telefon çeken yere  hareket ederken arabadaki adam geliyor ve hepsini öldürüyor, güzelce öldürüyor ona lafım yok ama kazadan sonra elinde silahla adamın öldüğünden emin olman gerekiyor işte. başta türlüsü yakışmıyor filmlere.

.aileni öldürdükleri, işkence ettikleri belli. sen hala adamı öyle bırakıyorsun. olacak iş değil işte. neyse ki elinde balyozla adamı ezdi. sonra anne karakteri silahla geldi. adamı vurdu ama ölmedi. ilk silahı kullanamadı sandım ama tutukluk yapmış. çekti aldı silahı anne karakterinin beynini dağıttı. salak sevgili kaçayım derken onun beynini dağıttı. en son kız kaldı geriye. o kadar bağırttık biraz şoke olmuş görüntüsü basalım demişler. biraz öyle izlettikten sonra kızı da güzelce bıçakladıktan sonra mevzu bitti.

.ilkin poşetli biriyle başlamışlardı. adamı niye oraya attıkları belli değil. ailesini falan öldürüyorlarmış. öyle bir gerginlik işte. iyidi giriş kısmı. filmin genel konunda da evi taşıyan tiplerin evi soyması da aslında sıkıntılı bir konu. insan hep tedirgin oluyor böyle tiplerden. ispanyolların korkulu rüyası da arnavutlar herhalde. onları özel şekilde kötü göstermişler.

--- spoiler ---