25 Eylül 2012

Batman: The Dark Knight Returns

birinci bölüm:

iki bölümlü galiba, pek iyi sayılmaz. batman'in dönüşü yaşlılık hikayesi ya da diğer meseleler zaten çok yapıldı. yeniden çekiyorlar ama fazladan egzantirik bir şeyi yok. standart bir çizgi film işte. öyle vakit öldürmeye izlenir. ikinci bölümü de denk gelirse izlerim sorun yok ama keşke daha iyi yapsalarmış.

--- spoiler ---

.eski batman serisi vardı yaşlandığı için yeni birini batman yapıyordu falan. kanatsız bir elemandı. o seri baya iyidi. öyle bir şey olacak sandımdı da, olmadı. yaşlı yaşlı 10 yıldan sonra tekrar suçlarla mücadele etti koca oğlan.

.kahramanların suçlu yarattığı muhabbeti zaten batman'in temel sıkıntısı galiba, onun üzerine bir başka olay işte. ilk iki yüzlü arkadaş sonra mutantlarla uğraştı. mutant başı ile güreşti yendi diğerlerinin önünde herkes de bunu takip etti falan işte. olay buydu sadece.

.lana lang dediler, bizim smallville'in ilk aşkısı, şişmanlamış dailyplanet başına geçmiş falan. isim benzerliği değilse böyle de bir gönderme vardı. gotham city bile yoktu tabi ama dailyplanet diyorlar daha ne desinler. öyle işte.

--- spoiler ---