3 Aralık 2016

21


sen o kadar oyuncuyu topla ama doğru düzgün bir film yapama. ilk yarım saat ilgi çekiciydi. sonra sıçıp batırdılar. sonunda da güzelce sıvadılar. görüntüleri falan da beğendiydim ilkin ama sonra sıkıntı verdi. müzikler de benzer, ilkin bir hoşluk. sonra pat diye kafa ağrıttı. hep böyle saçma sapana tasarımdan kaynaklanan bir sorun. bir de hikaye anlatmalı başlangıçlı yapalım demişler, ha öyle çok ilginç olmuş. kumarlı mumarlı film izlemek için belki zorla izlenir ama kumar da değil ki abi, hani dahili mahili izleyelim diyeceğiz, bu sefer dehalarını tam anlatmadılar ya da biz çok salağız anlayamadık. artık bilmiyorum 21 (blackjack) üzerine bir film yapalım demişler, elleri kırılsaydı da yapmasalardı.

--- spoiler ---

.esas eleman karakter oyuncusu gibi gelmişti bana, ne bileyim arızalı filmlerde izleyince öyle sanmıştım ama düz oynamış, saçma oynamış. daha velet görünüyor ama olsun. sıkıntılıydı.

.kendileri çok zeki bir insan evladı. harvard tıpta okumak için 300bin dolar nakde ihtiyacı var. burs almak için kendini anlatmaya giriyor ve olaylar böyle başlıyor. film de anlattığı hikayeden mütevellit.

.neymiş 21 öğrenmiş, las vegaslara akmış, iki kez parayı denkleştirmiş ama iki kez çaldırmış. bu salağı üniversiteden kovmaları gerekir. 300bin toplayınca bırakmadığı için kovmaları gerekir, kendini tutamadığı için kovmaları gerekir. hani kumarını mumarını geçtim, sırf salaklığı için kovması gerekir.

.o kadar zekiler ama hep aynı tipler aynı anda giriş yapıyor, aynı masada oturuyor. yüz tanıma sistemi var diyorlar da yandaki adamı eşleştiremiyorlar mı? o da çok saçma geldi bana.

.esas kötümüz zeki çıkacak diye sevindik. sadece kart saymasını biliyormuş. kumarhaneden çalan elemandan paralarını aldı, onun kovulmasına sebep olan profesörü yakaladı. en kazançlısı o oldu ama zekasıyla değil kaba kuvveti ile yaptı. o da hoş olmadı.

.saçma sapan bir aşk hikayesi, saçma sapan bir arkadaşlık hikayesi. kevin spacey abimiz aslında esas kötüyü oynamış. sonunda da büyük kazık yiyen kendisi olmuş. adamı öldürmedilerse bir temiz dayak ile bıraktılarsa ne olmuş yani? ha bir de vergi dairesinde tanıdığım mı var dediydi? parasını aldılarsa kötü tabii de ne fark eder anasını satayım. elemanları gammazladı diye mi tüm göndermeler? gammazlaması da çok saçmaydı zaten.

--- spoiler ---