11 Haziran 2014

I Heart Huckabees


filmi beğendiğimi söyleyemem. komedi olarak zaten nerdeyse hiç güldürmüyor. bir iki yeri hafif komik olabilir. esas adamın komedi dizisine de pek gülemediğim için bıraktıydım zaten, neyse asıl varoluşsal sorular meselesi ilgi çekici olabilir demiştim ama onu da cevaba bağlamak yerine öyle komiklik olsun diye iş yapmışlar. oyuncu kadrosu fena değil ama işte olmamış pek.

--- spoiler ---

.her şey birbirine bağlı diyor dustin abimiz ve çarşaf örneğini veriyor. ikna ediyor mu bizleri, pek değil. kendileri ve karısı insanların varoluşsal sorunlarını çözen dedektifler imiş. hayatlarını inceliyorlar ve bulgularına göre çözümler üretiyorlar. 

.filmdeki her karakterin bir anlamda bu sorunu var ve hepsini de çözüyorlar. her şey bir deyince çözülmüyor tabi, bir de fransız hatun çıkıyor ve tersini iddia ediyorlar, sonra da bu fikirle bütünleştiren esas elemanın kafasında işler tamam oluyor ve filmin de ana fikri bu oluyor.

.efektler falan cidden başarısız, bundan on yıl önce teknoloji bu kadar kötü değildi. seksenler filmi gibi bu açıdan, komiklik açısından çamurda sevişme sahnesi biraz komik idi. bir de balon ile surata patlatıp varoluşunun sırrına ermeleri, düşüncelerini durdurmaları biraz komik idi, daha fazla komik bir yer göremedim.

.ağaçtır, ormandır, petroldür, iş ilişkileridir, şudur budur derken bir sürü gürültü de yapılıyor filmde. kafa şişiriyorlar resmen.

--- spoiler ---