27 Ekim 2012

The Amazing Spider-Man


bir iki sahnesi haricinde çok güzel olmuş lan diyemiyor insan. süper kahraman hikayesi seven ya da en azından örümcek adam seven bu filmi de sever ama işte o kadar fazlası yok. bilinen hikayeyi biraz farklı açılardan yorumlayarak anlatmış gibi olmuşlar. bir anlamda dini metinlerin farklı yorumu gibi geldi bana. beklentiyle izlemiştim biraz hayal kırıklığı oldu ama beklentisiz izlenirse keyifi daha çok olur.

--- spoiler ---

.örümcek adam olma hikayesinde okulcana gidiyorlardı sanki, bunda kaçak şekilde gidiyor giriyor. orayı burayı karıştırıyor. milyon tane örümcek üstüne düşüyor biri yakasında kalıyor ve ısırıyor.

.ilk aşkı kıvamında bir okul arkadaşını görüyoruz bu sefer esas kız rolünde, pek hoşlar kendileri ama işte sevdiceğini korumak muhabbetinin kulaklarına su kaçırıyorlar. babası ölürken söz alıyor, ulan ben öleceğim arkada biri teselli etsin en azından daha sonra ayrıl falan der insan olan ama yok kombo dalıyorlar kıza ama çok çetinmiş o da etkilenmiyor pek hehe. kronik depresyon ile intihar etse o daha hoş olurmuş tabi.

.amcasının ölümünü de çok kolay atlattı. esas hikayeden ayrılalım diye bu meseleleri hızlı geçmişler, aynı şekilde löp diye örümcek adam oldu metroda uyurken. biraz geçiş aşaması olsaymış iyi olurmuş.

.insanları adalete teslim etme meselesi iyi ama işte kayınpeder adayı polis memuru da çok çabuk anlayış gösterdi ne bileyim bunlar hep hızlıca geçmiş. normal maskeden çok kaliteli kostüme ya da oturduğu yerde çılgınlar gibi teknolojik işler başarması da hoş gelmedi. çok hızlı sardırmışlar normal hikayeye göre buraları.

.en sonunda da babası ile ilgili gerçek muhabbeti yaptılar. örümcek adam hikayesinden böyle bir şey hatırlamıyorum ama sonraki film için bırakmışlar bu bölümü de anlaşılan. babası da kendi üzerinde mi denemiş bir şeyleri. çeşit çeşit hayvanlara mı dönmüşler ne olmuş, devam filmi oluras göreceğiz artık.

--- spoiler ---