30 Eylül 2014

Call of the Wildman


bir bölüm merak edip izledim, devamını izlemem büyük ihtimalle. amerikan zekasına uygun bir program olmuş. reality show dediklerinden, tipler tripler komik ötesi. cesar abimiz bunlara göre dahi kaçıyor cidden, o nerde bunlar nerde. ön dişler konusunda bir akım mı var bilemedim ama esas adamın ikisinin de ön dişler eksik, hikayeleri de enterasan derecede komik, kamplumbağa adam da diyorlar olayların başındaki elemana. köpeğine acıdım, başka da bir şey demiyorum. izlenilmese de olur ama arada kahkaha atıyor insan, absürt komedi tarzında bakılırsa izlenebilir.

--- spoiler ---

.çocukken ilk kaplumbağasını yakalamış bir abimizmiş, vahşi hayvanları pek severmiş ama bir durum olunca gelip yakalıyor ve paketliyor hayvanları. bakışlar, tip, el hareketleri ve ağızdan çıkan efektler süper ötesi. güneylilerden mi diyorlardu bu tiplere, onlardan herhalde. zeka yerlerde sürünüyor gibi, yaptığı işlerde de bunu hemen tespit edebiliyoruz.

.ilk olayda kedi katili çakalı yakalıyor abimiz. kedici kadına gidiyorlar, yirmi tane kedisi varmış. iyi baktığından falan bahsederken ben de geleyim diyerek espirisini patlatıyor kaplumbağa adam, kadın da durur mu ama kısırlaştırm şartıyla diyor ve komiklikler tuhafı oluyor.

.neyse olaya başlıyorlar, önce izler ve dışkıdan hangi hayvanla karşı karşıya olduğunu buluyor sonra kamufle olmak için kedi kokusu üzerine sinsin diye yardımcısından (ki kendisi koca sakallı kedi alerjisi olan bir başka komik tip) kediyi üzerine sürmesini istiyor. tutuyorlar kediyi üzerine sürüyorlar, kahkaha attım bu görüntüye, fena komikti. allah akıl fikir versin.

.neyse çakalı kıstırıyor yakalıyor falan derken odada boğuşuyor hayvanla, çakal da fena saldırgan. kuyruğundan tutuyor, çekiyor, atlıyor sıçrıyor. yerlerde yuvarlanıyor ve yakalıyor hayvanı sonunda. bir kediyi de av olarak kullanıyor çılgın abilerimiz.

.ikinci olayda kokarca meselesi var. kirpilerden nefret ediyormuş ama bu sefer çocuk esirgeme kurumu gibi bir yere yardım mahiyetinde hayır diyemezmiş. kuruma varıyorlar, küçük kızın teki kokarcayı kedi sanıp kucaklamış ve suratına patlatmış kokuyu, yüzünü ekşitmesine güldüm bu anlatımda.

.tünellerde sıkıştırıyorlar hayvanı ama köpeğini de yanında götürüyor mal adam, ulan sen kokudan o kadar rahatsız oluyorsun hayvan ne yapsın. iki kokarca tünele girince sıcak temas için köpeğini uzaklaştırıyor allahtan ama daha sonra biri ile karşı karşıya geliyor hayvan. bildiğin korkmuş, zaten ilk aramada koku bombasını yemişti.

.derken koku bombaları patlaya pataya yakalıyor, kameramanda maske falan mı var nedir anlamadım. bu eleman niye maske takmıyor o zaman? bu kadar mı vahşi bir adam yani hehe? neyse üstüne koku engelleyici havlusu yani koku bombalarını engellesin diye tuttuğu havluyu yüzüne bile sürüyor, o derece harika biri. sonra bu yaptığı ile dalga falan geçerken iki tanesini paketliyor ve olay bitiyor. kendi çıktıktan sonra yerlerde yuvarlanırken köpeği hala tünellerde olduğunu da atlamıyoruz. en son toplanıp giderken hayvanı çıkartıyorlar galiba, böyle de süper zekalar. iki olaydan toplamda 100 dolar kazanıyormuş güya. ilki altmış, ikinci kırk yazdılar. bu da komik.

--- spoiler ---