9 Şubat 2015

Big Hero 6


filmin ilk saati çok iyidi ama son kısmı biraz canımı sıktı, mesaj kaygılı zorlama bir devam olmuş sanki. bitişi de artık iyice çığrından çıktı işler. bir noktaya geldikten sonra bak bu da böyleymiş diye o noktayı boşa çıkarmak iyi olmuyor. yine de müzikler ve görüntüler çok tatlıydı, esas robot baymax bir harikaydı. tipi hafif wall-e'deki eva'ya andırıyordu. aksiyonu sonlara doğru yine fazla gelse de iyidi. başı sonu belli bir film olmuş, ortalarda şaşırtalım demişler ama kıl ettiler işte böyle yaparak. robotlu, dokunaklı bir animasyon izlenmek istenirse işe yarar.

--- spoiler ---

.giriş kısmı robot dövüşü ile başlıyor. çok tatlı bir robotu var hiro oğlanının, dövüşçü tip dalga geçiyor bununla ama ilkin yüksek para yatırmasını sağlayıp sonra alıyor ifadesini. filmin ilk karşılaması bu açıdan çok tatlı, yüz güldürüyor.

.daha sonra sorumlu bir abi tipi, kardeşini robot dövüşlerinden insanlığa yararlı işlere yönlendiriyor. tabi robot dövüşleri de yasakmış, adamlar o derece aşmış olayı. neyse abisinin çalıştığı yere gidince hiro, oraya girmek istiyor ve süper bir proje ile geliyor.

.tanıtım kısmı da çok tatlıydı, ne olacağını merak ettiriyorlar derken mikrorobot tadında bir şey, kafaya taktığı aparat ile beyin sinyalleri ile minik robotlar düşündüklerini gerçekleştirebiliyor. velet zehir gibi, güzel de düşünmüşler ama hikaye burdan nereye gidebilir daha derken, tanıtım yapılan bina yanıyor. abisi profesörünü kurtarmaya koşuyor ve ölüyor.

.hiro yas sürecine geçiyor falan derken daha önce abisinin tanıştırdığı baymax adında şişko sevgi yumağı sağlıkçı bir robot acı ile bağırma sesine aktif oluyor ve macera başlıyor. minik robotlardan elinden kalan bir tanesi, diğerlerine ulaşmaya çalışıyor. derken onu takip ediyorlar. derken maskeli bir adama ulaşıyorlar.

.kaçmadır kovalamacadır derken bizim inek takımı süper altılıya dönüşüyor. esas kötü de profesörün kendisi olduğu ortaya çıkıyor. vakti zamanında kızının ölümüne sebep olan zengin tipten intikam almak için bir patlama ayarlayıp, intikam peşine düşmüş. en azından ben böyle anladım o kısmı.

.neyse ilk saatin sonunda adamla karşılaşıyorlar, hiro ve baymax maskeyi alıyor. yakalıyorlar abiyi ve hiro yok et onu diyor. baymax insanlara zarar veremem şu bu derken yeşil kartuşu çıkartıyor ve gözler kırmızıya dönüp öldürme moduna geçiyor. bu karmaşada maskeyi tekrar alıyor abimiz ve olaylar sıfırlanıyor. işte bu kısmı hiç sevmedim. hele hele diğer arkadaşları da engel oluyor adamı kurtarıyor falan, körün gözüne parmak sokarcasına mesaj olmuş.

.hiro'nun intikam arayışı, tekrar kartuşunu değiştirmek isterken abisinin görüntülerini vermesi, doğruyu açıklaması, insanlara zarar vermemesi falan filan derken tekrar toparlanıp esas kötünün zengin tipten intikam alması olayına dalmaları ile sona geliyoruz.

.kızını öldürdüğü gibi tüm yaptıklarını yok etmek istiyor abimiz, getiriyor ışınlanma portalını binanın tepesine koyuyor. artık aksiyon da aksiyon derken bizimkiler yenilecek iken olaya farklı bir perspektiften bakarak minik robotları portaldan yolluyorlar yavaş yavaş, profesörü yakalıyorlar. tam bitti derken hop baymax duruyor ve içerde biri var diyor. 

.kızcağızın ölmediğini anlıyoruz. hiro kahraman hiro, atlıyor baymax'e dalıyor portala, kızı kurtarıyor ama son anda kurtulacaklar iken bir kaya çarpıyor ve baymax süper yumruğu ile bunları kurtarıp kendisini geride bırakıyor ama bir bakıyoruz ki yumruğunun içinde programlaması duruyormuş.

.şimdi yeşil kartı çıkartınca nasıl çalışmaya devam etti? nasıl gözü dönmedi? yeşil insanlık kısmıydı, hiro'ya zarar vermese bile kendini feda etmemesi gerekirdi sanki ya neyse çok kurcalamıyoruz. hiro yeniden yapıyor baymax'i ve altılı süper kahramanımız doğmuş oluyor böylece.

.yan karakterleri çok beğenemedim, öyle komiklik yapalım demişler mi bilmiyorum ama az biraz gülümsetiyor çok değil. esas robot iyi gerisi idare eder modunda olmuş.

--- spoiler ---