9 Ağustos 2017

I Am Not a Serial Killer


dexter gibi demişler de hiç alakası yok yav, uzaktan yakından alakası yok. alakası olabilir diye izlediydim. öyle kaldım. hadi girişi, gelişmesi insan bir şeyler olacak gibi bekliyor. sonunda salak saçma bir yaratık meselesine getiriyorlar. nasıl bir yaratık, nedir şimdi bu? açıklamaya bile tenezzül etmiyorlar. hani psikolojik bir şeylere bağlayacaklar diye bekliyoruz, spoiler olabilir ama kusura bakmasınlar, bağlamıyorlar. bağlamlarına sinir oluyoruz ama işte esas tipler iyidi. esas yaşlı abimiz geleceğe dönüşten doktor abimiz, velet de fena değil, müzikler de iyi olunca izleniyor işte. beklentiyi yükseltip, yere çakıyorlar. yazık etmişler güzelim filme.

--- spoiler ---

.veledin ben seri katil değilim yakarışı saçma olmuş. kendine kurallar belirlemiş, normal olmalar, sinirlenince insanlara güzel şeyler söylemeler. diyor ki ben seni karton kutu gibi görüyorum, empatim yok. şaka gibi yani. sahne olarak güzel, karşındaki eleman da altına sıçıyor ama baktığın zaman öfkesi, korkusu, sevgisi, kaçınması derken elli tane duygu durum gösteriyor. tam sosyopat olamamış bu.

.ilkin seri katillere ilgisinden, yaptığı ödevlerden, arkadaşıyla muhabbetinden başlatıyorlar. bir de aile işi cenaze işleri. insanların içine pembe kan koyuyorlar. kanlarını çıkartıp pembe sıvı, böyle bir prosedür var herhalde de, ilk defa dikkatimi çekti.

.sonra ortalıklarda seri katil dolanmaya başlıyor, cesetler, eksik organlar, kollar bacaklar. eleman bir tane tipi gözüne kestiriyor. tekin bir tip değil, bizim yaşlı komşuyu kandırıp bir yere götürmeye çalışıyor.

.takip ediyor bunları, yaşlı komşu kurban, diğeri katil zannediyoruz ama tersi çıkıyor. o süre içinde de tekin olmayan tip bıçak falan mı çekiyor nedir? hani böyle pislik tipleri alsalar, bir dexter anlamı katsalar, yok yani. abimiz yaratıkmış, ölüyormuş. insanların parçalarını alıyormuş.

.hatta uzaylı bile denebilir ama bir tane insan karısına aşık olmuş, her şeyi ondan çok sevmiş. onun yanında kalmak için organları iflas etse de insanlardan organ toplayıp hayatta kalmış. filmin olayı bu. böyle bir bağlamayı hak etmiyor yani.

.velet bunun ilk cinayetini görüyor, heyecandan altına ediyor. ikincisinde alarm çalıştırıyor. polisler ölüyor. diğerlerine pek bir şey yapamıyor. kaçarken arkadaşının babasının ölümüne sebep oluyor. sonra terapisti öldürülüyor. baktığın zaman velet cinayetleri inceliyor gibi ama sonra duygusala da bağlıyor.

.abimizin kalbinin değişmesi gerek, kendine terapistin kalbini uygun bulmuş ama velet çalıyor ölüsünü, derken annesiyle birlikte morga kitliyor. yaşlı abimiz de anasını bayıltıp cesedin yerini soruyor. derken bunu kandırıp kafasına patlatıyor. içindeki siyah kanı pembe sıvıyla değiştiriyorlar. adam öldü möldü derken içinden bir canavar çıkyor. bu ne abicim yav? uzaylı canavarı karıma iyi bak diyerek kendini öldürüyor. çok da romantik duygusal bir insanmış, insan hiç buraya bağlar mı?

.bizim velet de terapistinin cesedinin hazırlıklarını ağzı kulaklarda yapıyor. anası sanki hiçbir şey olmamış gibi devam ediyor. sanki her gün yaratık öldürüyorlar gibi rahatlar. böylece de bitiyor gidiyor. selametle.

--- spoiler ---