28 Mayıs 2013

Thale


sıkıcı bir film olmuş, pek bir hikaye yapamamaktan mıdır? yoksa imkanları mı yokmuş? pek anlamadım. filmin son yarım saatini yavaş çekimde geçirmişler gibi, ona rağmen bir buçuk saati bulamıyor film. bir de buna rağmen sıkılınca insan üzülüyor tabi. yoksa esas karakterler hoş, acayip acayip olaylar da hoş ama işte olmayınca olmuyor. müziklerimiz fena değil, görüntülerimiz de pek bir çiğ geldi. yine de norveç sinemasına destek olalım tabi.

--- spoiler ---

.acayip yaratıklar varmış yine bunların ormanlarında... bir örgüt gibi bir şeyde varmış. hatta sanırım bu örgüt acayip yaratıkların kurduğu örgütmüş de olaya dahil olmayanları yakalayıp kontrol altında tutuyor imiş.

.işte bu genel çerçeve içinde adamın teki bir kız bulur, o da insan görünümünde kuyruklu bir yaratık idir. huldra dedikleri şimdi bu kız ise diğerleri neci onu bilemedim. ya da huldralar genelde öyle bu istisnai olarak insan görünümünde mi olmuş? belki böyle bir durum söz konusu.

.neyse kızı diğerlerinden saklıyor ki bu da sonunda diğerlerine karışınca çok anlamsız bir hikaye oluyor. madem karışabiliyor idi neden saklayıp kuyruğunu kestin, böyle hikaye mi yazılır arkadaş. neyse tamam sakinim tekrar...

.gel zaman git zaman adam ölüyor. bizim esas oğlanlar da bok temizlemeciliği işi yapıyorlar. ölü temizliyorlar ama midesi de hassas elvis denen oğlanın. bunların yolu kesişiyor işte ve olaylar başlıyor.

.güzel kısımları ki büyük ihtimal norveç kültürünün fantastik ögesinin parçalarıdır bunlar, dokununca his aktarımı olayı ve iyileştirme gücü, adam akciğer kanseriyim dediği an zaten iyileştirileceğini anlıyoruz. en son yine de çok gizemli bir açıklama yapıyor ağır oğlan.

--- spoiler ---