16 Ağustos 2013

Iron Man 3


beklentim daha büyük idi, güzeldi ama beklentimi tam karşılamadı sanki. çok karman çorman idi bir kere, genel konu standart bir terörist meselesi gibi bir şey idi. günümüze göndermelerdir falan derken kendi düşmanını kendin yaratırsın gibi bir bakış ile hikaye yapalım demişler. hadi hepsine tamam desek bile sonunu beğenmedim pek. müzikler bir yerden sonra kafa ağrıtıyor idi. ufak bir yerde game of thrones mırıltısı yaptılar, teröristli kısımlarda otantik müzik gibi bir şeyler yapalım demişler.

--- spoiler ---

.şimdi sonunda neden patlattı hepsini? sevgili pepper için değil mi? yaptığı şeye çok düşkün uyku uyuyamıyor falan filan arızalı bir tip daha normal olacak. iyi güzel de en son yine üç beş eşyasını alıp gitmesini tekrardan başlayacağına mı yormak lazım? hem ben demir adamım diye bitiriyor yani yapacak bir şeyler, e madem yapacaksın niye patlatırsın arkadaş?

.kalbindeki şarapnelleri çıkarmasına bir şey demiyorum da bu neyi değiştiriyordu ki? hikayesini mi unuttum ondan da emin değilim, ikinci filme göndermelerin büyük bir kısmını zaten hatırlayamadım. ne bileyim hiç gönderme yapmasalarmış daha iyimiş. genel konu ile pek bir bağlantısı yoktu zaten.

.sahneler iyidi tabi, çılgınca işler oldu. gemi gerçek gemi gibiydi, zırhın kısmen gelip üzerine yapışması fikri zaten süper, bolca da kullandılar. sonlarında hafiften bokunu bile çıkardılar ama güzeldi.

.kötü adam rolünde, çatıda bekletme olayı falan çok saçmaydı bence. her bekletilen kötü adam olacaksa, her kandırılan böyle işler yapacaksa işimiz var. daha derin bir şey bulabilirlerdi buna. üstelik adamın icadı hiç de yabana atılır cinsten değil. milyon tane zırhı harcadı çıplak eli ile nerdeyse. yara almıyor, öldürmek inanılmaz zor. ateş gibi maşallah.

.hani sevgili pepper ile devam etse kahramancılığa bundan daha iyi olurdu, abartı olurdu ama bu şekilde hoşuma gitmedi. hem stabil hale getirse daha da iyileştirse falan ne bileyim kendi demir adamlığından vazgeçmesin ama iki tane süper kahraman olsun işte.

.terörist meselesi de çok körün gözüne parmak gibiydi. bin ladin göndermesidir, hepsinin oyuncu olduğumu meselesidir. bir yandan vay güzel dediler diyor insan ama diğer yandan e birader hepsini mi sen yaptın yani? ne büyüksün diyor falan. öyle karışık duygular besledim işte.

--- spoiler ---