15 Eylül 2012

Howling


afişindeki kurt köpeği resmini görüp de izledim bu filmi aslında ama hikayesi de fena çıkmadı. sonundan çok memnun olmadım ama izleyici memnun etmek yerine gerçek hayata mı yakınlaştırmışlar bilemedim. müzikler ve kurgu yerli yerindeydi, güney koreli emmiler de yapıyor yani. esas adamı daha önce de görmüştüm starları herhalde. polisiye, olay içinde olay ve tabi köpek seviliyorsa film her türlü sevilir. köpekli güzel sahneleri bol.

--- spoiler ---

.kurt köpeğini takip sahnesinde hafif abartı var sanki. sürat yapıyorlar gibi ama kurtların limiti bile 70 km falan. ufak bir ayrıntı sayılır tabi bakıldığı zaman. kadın erkek eşitsizliği meselesine mi gönderme yapmışlar bol bol o da fazla gelmiş sanki. çatır çatır tokadı basıyorlar. tabi çocuğunu da dövüyor ya o da mesajlı herhalde.

.neyse bunlar haricinde güzel, kurt köpeğinin intikam alması, insan parçalaması daha doğrusu suçluları parçalaması güzel düşünülmüş hikaye ama bir türlü tam tatmin etmiyor. bir kere köpek ölüyor, daha başında sanki esas adamı kurtmuş gibi gösteriyorlar ya da ben öyle olsun istiyorum da olabilir.

.ardından esas kızımızın da bu çocuk tüccarı orospu çocuklarının mağduru izlenimi veriyorlar ama bir türlü açıklanmıyor. belki değildir, belki öyledir. kurt köpeği parçalarken dahi köpeği öldüremiyor. köpeği sevdiğinden mi yoksa adam ölsün istediğinden mi?

.tabi en kötüsü adamı canlı bırakıyorlar. boynundaki yara ile kurtuluyor. mesaj için mi böyle yapılmış yoksa gerçekçilik için mi bilemedim ama diğer kurbanları çatır çatır öldürürken sorun yoktu da en baştaki adam mı canlı kalması gerekiyordu.

.neyse köpekli sahneler yüzünden puanını yüksek tutuyorum aslında, köpekli film çekenlere sevgiler, saygılar, hürmetler.

--- spoiler ---