27 Ocak 2013

Flight


film fena değil, sonu zorlama gibi geldi. gerçek hayatta öyle bir son olmaz elbette yani, hafiften mesajı koyalım tarzında olmuş. görüntüler hoş, müzikler tatlı, tipler güzel. denzel abi her zamanki gibi. sonu bu şekilde olmasaymış daha iyi olurmuş demekten başka bir şey gelmiyor elimden artık hehe.

--- spoiler ---

.nasıl olabilirdi son? kahraman olarak yırtar idi sorgulamadan ama alkol peşini bırakmaz alkol komasından ölürdü mesela? ya da araba kullanırken alkollü ölür idi, örtpas ederlerdi falan ne bileyim daha çarpıcı bir şekilde olabilirdi.

.tamam duramaz içer, son vakte kadar çarpan kapıdan hop gidip ağzına kadar alkol dolu buzdolabına da gidebilir hepsine tamam da, o son yalanı der yani kim olsa. hem allahın hostesi, karım olursun falan dedi de ne bileyim garip yani. diyelim alkolün etkisiyle dedi bunu, bu durumdan bir aydınlanma çıkmaz idi.

.düşünsene adam hapisanede aydınlanıyor ve özgür kılıyor kendini. yok artık daha neler, daha ufak şeyler yüzünden içip durma gibi bir tepki ile bakıldığında hapsaneye düşene kadar alkol komasına girmeliydi yine...

.diğer taraftan hastanede bağımlı kızla tanışması da fazla geldi bana üstelik o da kurtulmaya çalışıyor falan sonra destek de oluyor vs vs. neyse işte bunlar haricinde iyidi mevzu.

.işte alkolik bir pilot abimiz, çılgın manevralar ile düşmesi garanti uçağı kurtarıyor amma velakin alkol yüzünden, kamunun güvenini sarstığı için, 5-6 yıl yatmak üzere hapsaneye gönderiliyor ve bu şekilde alkol problemini aşıyor.

--- spoiler ---