13 Aralık 2012

Hard Candy


güzel film aslında, bir iki yerine takıldım. bir de tam olarak ne olmuş onu net anlatmadılar. ha konu biraz sıkıntılı o yüzden de gizli kapaklı anlattılar anlıyorum ama yine de biraz daha olayların nedenini açıklayabilirlerdi. sonu falan da güzel, oyunculuklar da pek hoş. dar alanda iki+1 kişi ile film yapmışlar ama olmuş, ne diyelim. 

--- spoiler ---

.14 yaşında bir kız çocuğu ve 18 yaş büyük bir fotoğrafçı. karakterlerimiz bunlar. mevzu hemen göze çarpan bir pedofili muhabbeti. film başladığında internet üzerinden tanışıyorlar ki internet bu konuda zaten mimli... güzel dokundurmalar eşliğinde içkisine ilaç katma yani nuri alço olayına kadar geliyoruz kısmen.

.o noktada ava giden avlanır gibi gibi oluyor. kızcağızımız çılgın çıkıyor ve herhalde bir arkadaşı ya da yakını olan bir başka kızın intikamını almak için bu elemanı takip etmiş ve pek de güzel bir plan yaptığını ortaya çıkıyor.

.filmin sonlarına kadar adam suçlu mu değil mi belli değil, sonunda ben öldürmedim falan diyor ama başka şey yaptı mı yapmadı mı? bilemiyoruz. en sonunda kendini öldürmeyi kabul ediyor. bir bakıma zorunlu olarak ve güvenerek, aslında güvenmese dahi o utanç ile yaşamak yerine ölmeyi tercih ediyor diyebiliriz.

.fotoğraflarda ne olduğunu göremedik, adam bir şey yapmış mı tam bilemiyoruz ama atladığına göre yapmıştır diyoruz, tek başına değilmiş diğer eleman asıl elemanmış ama kızcağızımız bunun da farkında imiş yani toplu bir intikam planı varmış. sen öldür kendini ben utancını gizlerim diyor ama sonunda "mı acaba" deyip koyuveriyor öyle.

.adamın taşaklarını kesme sahnesi ki ilk ciddi sandımıdı... çok acayip, pedofilileri korkutmak için yapılmış film gibi geldi ama sonra kesmediğini görüyoruz. aslında kesse daha mı iyi olurmuş, böyle numara yapması mı iyi olmuş tam karar veremedim. hoş tabi yine de.

.filmde tek yerli yerine oturtamadığım şey, şu an 1.55 boyunda olan esas kızın yani muhtemelen 50 kilo falan, şu an 1.85 olan esas adamı yani muhtemelen 85-90 kilo... nasıl ordan oraya taşıdığı türlü çeşitli hallere soktuğu idir. imkansız gibi bir şey, kaldıraç olsa, makara olsa yapamaz yani... 

--- spoiler ---