12 Şubat 2017

Underworld: Blood Wars


devamını çektikçe kötüleşiyor, esas oyuncular yaşlanıyor. ağız burun ne yapıyorlarsa iyice yaratığa benziyorlar. bilmiyorum gerçekten vampir mi olacaklar bu gidişle nedir? ilk filminden bu yana 14 yıl geçmiş, ha sırayla görüntüler verdiler son filme getirdiler konuyu ama bir önceki filmi izlemedim mi lan diyecek kadar unutmuşum. o kadar boş  beleş hikayeye döndürdüler ki artık insan hatırlayamıyor. bu serinin beşinci filmiymiş, adamlar altıncısına kapı açarak bitirdiler. tamam yapsınlar etsinler de kötüleştirerek neyi yapıyorlar? manyak mı bunlar? dramatik sahneleri çok komik geldi. neden böyle çekmişler hiç anlamadım. müzikler de bir o kadar kötüydü. pek fazla keyif almadım ama yine de işte vampirler, üstün güçlüler, kanlar revanlar derken izlendi bitti.

--- spoiler ---

.geçen filmde kızı muhabbeti olmuş, onu falan komple unutmuşum. ne ara ayrılmışlardı. ne ara terk edilmişti? bu film sonunda da kızı geliyor gibi. sonraki filmi de kızının üstüne yapacaklar herhalde, tekrar aynı oyuncuyu oynatmazlar.

.genel hikayede ne oldu dersek? yine kurt adamlar saldırdı. yine başarılı olamadılar. zaten bütün filmlerinde birbirleri ile savaşmıyorlar mıydı? saçmaydı yani.

.selene bu sefer öldü, geri geldi. geçen bölümde de adamı ölümden döndürmüştü. matrix gibi kalbini çalıştırma sahnesi mi ne vardı? bir onu anımsadım biraz. gerisi zaten tamamen unutulmuş.

.esas kötü tipi de yine uyuz olduğum bir tip, neydi salak saçma bir dizi vardı onun esas tipi, gitmiş melez elemanın kanını damıtmış. öldürmüş adamı ama kendisini süper güçlü yapmış. kimseler öldüremiyor. selene söktü çıkadı omuriliğini bitti gitti. o kadar nağme yaptılar, son böyle oldu.

.game of thrones'dan, sherlock'tan merlin miydi? ondan bir sürü tip nerde dizi oyuncusu var toparlamışlar herhalde. her biri bir karakterdi. biri fazla güç ister gider mevcut liderlerine kafa tutar. diğeri önce ona sadık olur. sonra adam gelir ben saf kanım dedikten sonra ona sadık olur. öyle saçma sapan bir sürü git-gel işler oluyordu.

.bunlar güneşte nasıl yürüyordu onu da unutmuşum da ultraviyole bombanın amacını çok anlamadım. zaten duvar yıkılınca arkada güneş var abicim, niye ultraviyole yaptın sen onu? daha kuvvetli bomba atsan duvarları yıksan bitti gitti yani.

.1500 yıldır düşmeyen kaleyi yine düşüremediler. selene ölüp geldikten sonra seri halde hepsini öldürdü, sonra herkesler durdu. gittiler başbaşa kavga ettiler. liderinizi öldürdük ahanda kellesi budur dediler ve kalanları evlerine yolladılar. mübarekler maç yapıyor sanki. 

.bir de o kadar gereksiz laf kalabalıklarından sonra son kısımda, başlangıç yok bitiş yok, sadece oluşmak var diye bir şeyler çevirmişler. tamam çeviri kötüydü, komikti ama bu laf pek tatlı geldi bana. böyle dandik bir filmde bile güzel bir laf duyabilmek insanı şaşırtıyor.

--- spoiler ---