14 Haziran 2014

Justice League: War


justice league'nin yeni filmi, origins'ten uyarlama imiş sanki. sonunda öyle bir yazı vardı. takımın bir araya gelmesi gibi yapmışlar ama başı sonu olmadan full aksiyon tarzında olmuş. belki biraz daha uzun tutup biraz daha giriş ekleseler daha iyi olurmuş. geriye superman tipi farklıydı, aslında hepsinin tipi biraz farklıydı sanki. flash normaldi, iki tipin adını da tam bilmiyordum harika kadınımız da harika idi. batman abimizin belli bir çizgisi var zaten. öyle geldikçe izlenir kıvamdalar, müzikler gereksiz gürültülü idi. aksiyon sahnelerinde de ses dengesizdi fena şekilde.

--- spoiler ---

.hepsi toplandı da ancak güç bela darkseid abimizi yollayabildiler. o da iki gözü kör edip paketleme şeklinde oldu. öldürmeye güçleri yetmezdi herhalde. güçlü bir abimizmiş, yine bekleriz bu işgali saymadık...

.greenhorn ile batman muhabbetleri fena değildi. aksiyon haricinde tek iyi yönüyde buydu zaten. takım çalışması olayı biraz gereksiz oldu. sıradandı en azından ve öyle çok da takım çalışması göremedim ben. herkes yine kendi kafasına göre takılıyordu.

.zaten kahramanların bir ekip oluşturma öncesi imiş. uzaylı işgaline karşı elemanlar toplaşmışlar. ilk karşılaşmalarda da biraz saldırganlık bile vardı. hafiften kahramanları eleştirme olayı da vardı, ufak tefek konu atalım demişler herhalde.

.gereksiz bir velet vardı sonra şazem midir nedir, daha önce pek karşılaşmadığım pek de hoşlaşmadığım bir kahramana dönüştü. baba sorunu olan şımarık çocuk da eline aldığı aygıt ile babasının dikkatini çekerken robocop gibi bir şey oldu. onun da adını bilmiyorum. geri kalanlar bizim süper kahramanlar idi, allah pelerinlerine zeval vermesin. tişikkürler süpermen.

--- spoiler ---