7 Temmuz 2017

Simya-ui FM


film aslında güzelmiş ama biraz saçmalamışlar ondan hak ettiği puanı alamamış sanki. insan izlerken yeni film zannediyor. filmdeki telefonlar falan biraz eski gibi ama görüntülü konuşmayı ta yedi sene önce yapıyor adamlar. yine bir seri katil filmi denebilir ama herhalde koreli abilerimiz kendilerinden sıkılmış, farklı bir seri katil filmi yapmak istemiş. işte seri katilin kafası ve karakterini güzel tasarlayamamışlar. geriye kalan kısmı hoştu. ilk giriş kısmındaki müziği pek tatlıydı, geri kalan müzikler de fena değildi. radyo sunucusu ve seçtiği şarkılar meselesine film yapınca belki üzerine daha çok düşebilirlermiş ama böyle de olmuş. hafif psikolojik sıkıntılı, seri katilli ve radyo sunuculu bir film izlemek için işe yarıyor. gayet akıcı.

--- spoiler ---

.evlat acısı ekleselermiş film belki ikiye katlarmış, sonunu güzel bitirmek istemişler. o kadar acı çektirmemek istemişler ama iki veledi de güzel oynatmışlar. herhangi birisinin başına bir şey gelse yüreğimiz dağlanırdı. adamlar ona meyletmemiş.

.bir tane radyo sunucumuz var, ilkin karman çorman başlıyor. tv sunucusuymuş da radyoya mı geçmiş? adalet hakkında yorum yapmış da işinden mi olmuş? bir şeyler olmuş işte. yerine bir kadın gelmiş, onun öldürülmesi ile başlıyor olaylar.

.seri katilimizin kafası gitmiş. kanunsuz olmak istiyormuş, kahraman yapmış kafasında kendisini, sesine aşık olduğu sunucusu da ona yukarıdan ilham veriyormuş. anlattıklarını bu şekilde yorumluyormuş.

.bir yayınında da seri katillerin soğuk bakışını filmlerde bile görmek istemem deyince, adamın kafa kopmuş. bir plan yapmış, kadını da yardımcısı yapacakmış. önce ailesini rehin almalar, radyoda istediği şeyleri yaptırmalar. sonra da fahişesine kötü davrandığını söylediği adamı infaz ettirmeler şeklinde plan yapmış. kadın adamın kız kardeşiymiş de evden kaçmış, eh işte bu da biraz abartı anlatım.

.neyse ilk evdeki seri katil ve veledin saklambacı baya gergindi. annesi dolaba saklan dedi, dolaba giderken topu hareket ettirdi, ardından evdeki çocuk"lar" deyince adam kızın evde olduğunu anladı. bunlar olmasa kızın başına bir şey gelmeyecekti bile.

.sonra (belki önceki olaydan önce olabilir) radyonun sahibi şarkıya karıştı, tuttu kız kardeşini öldürdü. zaten öleceği belliydi. filmin sonunda kimse hatırlamadı.

.aradabadan yayın yapalım dediler. adamı telefonda meşgul ederken sesi çıkmayan küçük kız dışarı kaçtı ama geri yakalandı. hemen dibinde annesi de onu arıyordu. dur durak bilmemeler.

.bir de her şeyleri bilen sapık karakteri vardı. adam iyi niyetliymiş. ezbere yayın lafları falan vardı. onla günü kurtardı. sonra arabaya geçmeden önce katille boğuştu kafaya darbe yedi. yetmedi küçük kızların yerini buldu çekti onları kurtardı. bacağına kurşun yedi. sonunda salak kadın adama bir tebessüm edebildi. sen de sapıksın deyip duruyordu.

.neyse işte kadını ayarladığı yere götürdü. adamı öldürttürecek, kahraman olmasını öğretecek. arada önceki çektiği videoları tv'de yayına sokmalar. devamlı surette radyodan aksiyonlu bir şekilde yayın yapmalar, böyle şeyleri tasarlamışlar da hepsi aşırı geliyor bir yerden sonra. nerde devlet? nerde bu polis diyor.

.polisler devamlı takipte, bir şey yapamıyorlar. tepesinde helikopter uçuyor. adam aşağıda takılıyor, çekip vurmuyorlar. en son kadın silaha uzanıp kafasından vuruyor adamı. polisler resmen hiçbir şey yapmıyor işte. filmin de en kötü kısmı buydu.

--- spoiler ---