8 Ocak 2013

JCVD


yer yer güldüm, film içinde film gibi yapıp bir de bununla dalga geçmişler. duygulu yerleri de var. tipler pek güzel değildi, Jean-Claude Van Damme bir acayip idi tabi. adamın üzerine film yapmışlar. böyle bir nevi halk kahramanı gibi miymiş? yoksa hepsi tümden şaka mıydı? tam ayırt edemedim ama belçika'lılar ancak bu kadar yapabilmiş herhalde.

--- spoiler ---

.film setinden bir kesit ile başlıyoruz, indiriyor Jean-Claude Van Damme abi. sonra da yaşlandım gari diyor. sonra velayet davasından bir kesit. yaptığı işe göndermeler, filmler falan. kızı dalga geçtiklerini falan söylüyor. hepsi geyik tabi.

.paraya sıkışıyor tabi haliyle, filmdir, menejerdir falan derken en son avukata gereken parada sıkıntı çıkıyor. orada bir postane bulup dalıyor ama dalmaz olaymış, olaylar iki yönden iki sefer açıklanıyor.

.polis de çok şakacı galiba, hemen Jean-Claude Van Damme'ın postaneyi soyduğuna kanaat getirip arabuluculuk yapmaya çalışıyor bu da gerçek soygunculara bir fikir veriyor falan filan öyle olaylar gelişiyor en sonda dolandırmaktan hüküm giyiyor abimiz.

.herkesin bunu sevmesi geyiği güzeldi. soyguncunun teki de buna hayran, sigaralı tekmesini yapmasını istiyor. sonra kendisi deniyor. oralar komikti, bir iki yer daha var böyle.

.sonlara doğru, set üstüne çıkıyor abimiz, duygulu bir konuşma yapıyor hayatına dair falan filan. göz yaşlarına boğuluyor biraz. o kısımlarda iyidi, arada kamera şakasında kamerayı işaret etmesi de hoştu. böyle ufak tefek şeyleri de var işte. eh yani.

--- spoiler ---