5 Ağustos 2014

The Amazing Spider-Man 2


filmi güzel, ilk filme göre kıyaslarsak ona göre de güzel. spiderman filmleri içinde de gayet iyi bir noktada olmuş. hikayeler güzel anlatıldı, görüntüler falan çok iyi idi. müzikler de bir o kadar iyi.  dram dozu beni bile pek bozmadı. sonuçta gişe filmi, süper kahraman filmi falan filan klişeleri var ama yine de gayet güzel vakit geçirtti. allah ağlarına zeval vermesin spiderman'in.

--- spoiler ---

.bu kadar beğenmeme rağmen kötü karakterleri o kadar iyi değildi tabi, electro abimiz ilk spiderman fanı idi sonra birden döndü, çocuk gibi takılıp sonra deli gibi intikamcı olması biraz fazla abartı oldu.

.cin tipi mi neydi, adı neydi unuttum. hanry'nin örümcek adam kanına ihtiyacı olması sonra gidip kendi tesislerinden bunu temin etmesi, ölmek yerine süper asker kostümü ile olaylara dalması yetmezmiş gibi spiderman'in yavuklusuna ilişmesi falan da çok da olacak iş değildi ama sonuçta olumsuzluklar hep üstüste gelmez mi?

.romantizm boyutu biraz baydı aslında ama sonuçta aşk çocuğu bizim oğlan ağları ile seni seviyorum yazmış daha ne yapsın. kızı ingiltere yolundan alıp kabre gömdü, bu yası da 5-6 ayda alattı, burası da o kadar olmadı ama şehrin ona ihtiyacı var  tabi hehe.

.asıl olayımız sevgili baba parker'ın oscorp şirketinde süper asker programı dahilinde geliştirdiği insan dna'sı aşılanmış örümcekler meselesi imiş. hikayenin bu kısmını pek bilmiyordum. kendi dna'sını aşıladığı için de sadece kendi soyunda çalışıyormuş. bu da biraz genel spiderman hikayesi açısından zorlama olsa da eh güzeldi. üstüne kötü adamımızda da çalıştı ama tam çalıştı da denemez, deneyler falan filan yaparak düzeltmeye çalışmışlar diyebiliriz.

.komikli kısımları da hoştu, electro'nun insan hali ile tanışma faslı da pek güzeldi. insanları saniyesinde kurtarma ve yavaşlatılmış görüntüleri hayli iyi yapmışlar. görsel şölen işte, daha ne olsun. bir de youtube izleme sırasında kameranın videoya göre hareket etmesini beğendiydim. bir iki yerde kamera hareketleri pek iyi idi.

.elektrikler gittikleri sıradaki görüntüler pek olmamış, yeşil fonda takıldıkları belli olmuş, sonra ortalık karıştığı sırada daha iyi görünüyor. o sırada gerçekleşen uçak meselesi de gereksiz zorlama idi.

.sonuçta süper kahraman filmi işte dünyaları kurtarıyor, sevdiği kızı kurtarıyor hehe bazen de kurtaramıyor işte ve hayat devam ediyor. sonu kötü olduğu için daha bir beğendim herhalde. iyiler ölmeli arkadaş, ha esas oğlanımız ölmedi ama yine de olsun ilk aşkı devre dışı kalmış oldu. azılı düşmanı doğmuş oldu, hikaye böyle sürüp gidecek işte. bu görüntülerle elli film yapsalar izlenir ama orası çok bariz.

--- spoiler ---