3 Ocak 2013

Mientras duermes


film fena değil, izletiyor kendini. tipler bir acayip, esas abimizin kaşlarına kurban. o kaşlar ile kötü adam rolü de pek yakışmış. sonunu pek anlamadım yani anladığım gibiyse o kadar beğenmedim. böyle mutlu olmaktır, garezdir, kıskançlıktır falan filan konularına dokunduran bir film olmuş. bir kaç yerinde dexter gözü ile bakınca hatalar vardı malesef. bu arada korku denmesi abes olmuş, gerilim imiş. dram gerilim falan ancak yani.

--- spoiler ---

.esas abimiz bir apartmanın kapıcısı, hayattan soğumuş, sabah motivasyonsuz kalkan bir tip. diğer insanların mutsuzluğu haricinde mutlu olabildiği bir şeyi yok. öylesine çılgın bir insan, kendini bu anlamda sakat doğmuş insanlara benzetiyor ama kim bilir bir psikiyatriste görünse belki de bu kadar olaya gerek kalmayacakmış hehe.

.yatağın altında hop kapıcı belirmesi güzel düşünce, planlar da fena değil. kadının yüzündeki gülücüğü silme olayı da güzel. hatta sabah daha yorgun argın kalkmaya başlaması ulan ben de yorgun argın kalkıyorum yoksa beni de gece kapıcı mı düdüklüyor diye düşünmeme sebebiyet verdi amma velakin işler karışınca biraz saçmaladılar.

.mesela ilk yakalandığı zaman te kapının orda adamı görüp kimsin lan sen diye bağırdılardı. yani ilk kapıyı açmış girmiş ta oraya kadar sinsi sinsi sokulmuş mu? eğer böylese de sakat yani nasıl olur. eğer değilse yeni kapıyı açmış ise de mantık hatası anasını satayım. öyle işte.

.adam yatağın altında uyutucu maddeler buluyor önce tabi eşyalarını falan buluyorlar bir şüphe var üstünde zaten. alet edavat da bulunuyor. olay belli yani neden kapıyıcı getirip sorarsın? gidip polise haber versene lan? mantıksız geldi bu olay bana. üstelik bebeğe dna testi ile de sonuç çat diye ortaya çıkar hadi diğer şeylerden ispat edemediler.

.neyse boğuşmadır ottur boktur derken adamı öldürüp intihar süsü veriyor. dexter'dan biliyoruz ki kan öyle kolay kolay temizlenmez. eldiveni kan oluyor, iki dakika suya tutup her yana dokunuyor. ortama mavi ışıkta gösteren maddeyi sıksalar her tarafta kan izlerine rastlamaları gerekir. bunu da geçivermişler.

.neyse geçtik filmin sonuna geldik, her şeye tamam ama ne oldu yani? adam intihar edecekti. devam mı edecek aynı işi yapmaya. e niye mektubu yazdı? kendini ortaya çıkarmadı mı? nasıl devam edecek? mutlu olmayı seninle öğrendim dedi, intihar etmeyeceği sonucuna çıkabiliriz. gün ismini göstermeye devam ederek bitirdiklerine göre yaptığı şeyi yapmaya devam edecek de o zaman niye ele verdi kendini? vermedi ise mektup neydi anasını satayım. anlamadım sonu işte.

.ha eklemessem çatlarım, bir insanı bayıltıp hamile bırakabilmek nasıl mümkün olabilir? sabah insan kalkınca orasına burasına bakmaz mı? hiç mi sperm kalıntısı bırakmazsın be adam, nasıl yaparsın. korkulur valla.

--- spoiler ---