26 Ekim 2014

Warrior


etkileyici bir adet film olmuş, olaylar böyle akmamalı diyor insan ama yine de karakterlerin çabalarına insan kendini kaptırıyor. sonu tahmin edilebilir olduğu halde yine de etkilemeyi başardığı için tebrik ediyoruz. aslında aynı hikayeyi sonu bu şekilde tahmin edilemeyecek şekilde tasarlasalar kendilerini aşabilirlermiş. mevzu bahis dövüş sporunu eurosport'da görüp kan donuk şekilde izlemiştim bir iki. karışık dövüş sanatları diye çevirdiler de ciddi tehlikeli görünüyor dışardan bakınca. filmin esas karakteri abi karakterinin koçudur bence, adamın lafları pek bir beğendim. aile içi sorunlar, dövüş sanatları ve bolca dram için izlenebilir bir film. insan kendini kaptırıyor. süresi yüzünden yeni izleyebildim. iki saati geçen filmleri yavaş tüketebiliyoruz.

--- spoiler ---

.iki tipin kardeş olduğunu son maça kadar çaktırmamaları lazımdı bence. o zaman çok daha çarpıcı olurdu. hani aile içi sorunları vurgulamak için böyle yapmışlar. belki kardeş kardeşe böyle dalar mı diye de yapmış olabilirler ama tüm bunları son maça saklayabilirlerdi, son maça gelindiğinde eski meseleler gündeme gelir biraz genişlerdi konu. şimdi iki dakikada bitirdiler maçları, pek olmadı yani burdan bakınca.

.tabi ne olursa olsun sevgili abi kolunu çıkartıp yenme hamlesinde seni seviyorum demesi pek dokunaklıydı, kurguyu buna göre yapmışlar herhalde. o yüzden baştan beri aile sorunlarını yükleyip durdular.

.aynı zamanda eğitim kısımlarını artırabilirlerdi, ekranları bölüp eğitim kısmını çok hızlı geçtiler, yine dram yerine spor içi eğitim izlemesi çok daha keyifli olabilirdi. yine keyifli oldu da işte eğlenceli keyifli demek istedim.

.sevgili şampiyonumuzun hikayesi biraz rocky hikayesini andırıyordu. son anda turnuvaya katılması falan çok zorlama oldu gibi geldi, üstelik garanti para yerine piyango gibi bir şey de çok manalı değildi. tek tek müsabakalardan elde edeceği para toplamda garanti olarak evini kurtarmaya yetebilirdi. onun yerine büyük oynadı ve kazandı.

.kimse son maçta şikeden bahsetmedi. iki kardeş kapışıyor, yarıyarıya bölüşseler falan gayet de olurdu. tabi aralarında husumet olduğundan daldırlar allah ne verdiyse. sonuçta para ailelerine gitti, biri diğerine yardım etse gayet de normal bir hadise olur.

.alkolik baba karakteri de fena değildi, sonunda yine işe yaramaz oldu bence. bu kadar dram ağırlıklı filmde dramın detaylarını bilmiyoruz. baba alkolik imiş, abi kıza kapılmış gitmiş. hasta anne ve küçük oğul bir başlarına kalmışlar. anne ölmüş, küçük oğul askere gitmiş hepsine kindar bir şekilde askerden kaçmış gelmiş ve olaylar başlamış.

.ha asker kaçağı meselesinde de biraz saçma oldu. ilk asker olduğu ortaya çıkınca şeceresini çıkartmaları lazımdı. farklı soyad kullansa ne olur kullanmasa ne olur? son maçı bekletmeleri de çok garip geldi. şimdi burada inzibat olsa alır götürürler gözünün yaşına bakmazlardı.

--- spoiler ---