28 Eylül 2012

Contagion


fena başlamadı, fena da gelişmedi ama sonu sıkıcı idi. son yarım saati fazladan çekmişler herhalde. olayları gerçekçi yapmışlar amaçları da buymuş herhalde. insanlar ve tipler fena değil bir çoğu tanıdık sima zaten. ne bileyim çok daha iyi film olacakmış ama istememişler öyle olmasını gibi. öyle işte virüslü falan film ihtiyacını karşılar. (not: obsesif kompalsifleri olumsuz etkileyecek unsurlar vardır hehe)

--- spoiler ---

.bir kere cevaptan tatmin olmadın. bağışıklık sistemi çalışmış birinin kanından aşı yapılamıyor mu? çok daha uzun sürer dedi, nerdeyse bir ayı falan buldu aşı bulmaları daha mı uzun sürecekti yani, bu kısım az saçma geldi bana.

.matt damon emminin hali pek iyi geldi, halktan biri, bağışıklık sistemi de var korucu da bir baba falan. insan bir şey olacak sanıyor ama sıradan hayatlarına devam ediyorlar. mesaj da budur herhalde. üstelik aldatılıyor karısı tarafından.

.morfeus abi de ortalıktaydı. doktor ama önlüklü görmedik, ne doktoru bilemedim. konuşup durdu sadece, garip işte gerçek hayattaki süreçler de böyle bir kaç kişi ile mi ilerliyor yoksa kim bilir. tabi bulan tek kişi ama ekip falan işi olmalıydı sanki.

.blogcu bir eleman var adını bilmem, bir numara çıkmadı. milleti de kandırıyormuş üstelik mesaj göndermişler herhalde. ondan da bir şeyler çıksın diye bekledim.

.aslında dünya nüfusunu kıracak geçirecek sandımdı ama küçük bir kısmını öldürdü, ama son kısma kadar saçmalıkları gerçek hayata yaklaştırmaları yüzünden güzel gitti, son kısım aşıdan sonraki kısım ise boşa çekilmiş gibi. anladık mutlu son yani işte. bir de çok iyilik melekleri falan tamam.

--- spoiler ---