4 Ocak 2013

Mission to Mars


film pek bir kötü olmuş, tiplerin saçlarına kadar insan uyuz oluyor. hepsi tanıdık oyuncu ama yapamamışlar. yönetmende hafif mallık var gibi geldi bana. müzikler inanılmaz kötü. biraz mars ile ilgili meselesi ilgi çekici o kadar. o da nerdeyse iki saatlik filmde on dakika kadar. gerisi resmen akmıyor, resmen saçma sapan işler olup duruyor. saçma sapan dramlar, insani ilişkiler. tavsiye edilmez.

--- spoiler ---

.ulan eğer yaşamın en başından beri diyorlarsa, milyar yıllar geçti nasıl o gemi orada kalabilir. ha yaşam bir zamandan sonra patlama yaşıyor hadi o vakitten sonra müdahil olmuş olsalar bile az zaman mı? kıtalar yer değiştiriyor, o kadar vakit yetecek enerji nasıl olabilir. enerjiyi bırak marsın o halinde o kadar zaman nasıl ayakta kalabilir. imkanı yok ya neyse fantazi yapmışlar.

.üstelik nerdeyse film şu marstaki yüz meselesi üzerine kurulu. 2000 yılında hala gizemli miymiş o mesele ama sadece yanılmasa olduğu ortaya çıktı. allahın kayalıklarından başka bir şey değilmiş. adamlar üzerine film yapmış manyaklar.

.bilim kurgu dizilerinden 5-6 oyuncu saydım. hep görülmüş tipler. bir kısmını hemen öldürüverdiler hatta tim robbins amca bile var ama yine de olmamış yani. hele bu amcanın ölümü de dünyanın en saçma senaryosu idi herhalde. yakıtım %50'de diyor. hop kendini atıyor öne. ulan diğeri uçsun. tamam tehlikeli falan anladık da ne bileyim yakıtsız kesin ölüm görevi iken, yakıtlı olanın denemesi daha mantıklı olurdu. üstelik bu yakıt tankları da değiştirilebilir gibi görünüyor. neyse say say bitmez.

.bazı yerlerini sardırarak izledim. yok danslar, yok dramlar, yok amerikan bayrağı dikmeler. hay a... dedirttiler illa, yok yani neyse işte saçma sapan bir mars filmi daha geldi geçti.

--- spoiler ---