26 Ocak 2016

The Last Witch Hunter


kadro pek iyi olmuş ama işte filmin sonundan insan çok memnun kalamıyor. beklenenler falan oluyor, beklenmeyenler de oluyor. görüntülerinden aksiyonundan pek memnun kaldım. müziklerinde çok fazla bir numara yoktu. bitiş müziğine bir şeyler katalım demişler ama yarım olmuş. cadı hikayeli, vin diesel'li bir film izlemek isteniyorsa işe yarıyor. sıkmadan geçiyor bitiyor. üstüne bonus şeklinde game of thrones'un kızılı geliyor hikayeye. elijah wood'u da katmışlar ama pek olmamış. duayenlerden michael caine abimiz de vardı. esas rolde değil ama yine de oynatmışlar işte, böyle bir film.

--- spoiler ---

.ragnar abimizin tipi tutunca aynı tipten basalım demişler. ilkin vikingler mi başlıyor ne oluyor diyor insan. sonra asiyonlu cadı sahnelerine dalıyoruz. sevgili esas güçlü cadımız ölürken, son cadı avcısını ölümsüz de yapıveriyor. ülen insan en büyük düşmanını ölümsüz yapar mı?

.neymiş efendim ölümsüzlüğü taşısın diye böyle bir şey yapmışmış. böyle şey mi olur? olmaz falan derken pat cadı diriliyor, pat ölümsüzlüğünü alıyor. film bitince de bakıyorsun ölümsüzlük geri gelmiş. çocuk oyuncağı yapmasalar şu meseleyi film level atlarmış da olmamış işte.

.vin diesel zaten malum, kalın sesi ve fiziği ile filmi doldurmuş. olaylara tek başına dalması pek olmamış ama işte olduğu kadar. bir ara tek onu mu oynatıyorlar ülen diyor insan. kalabalık ya da insan görüntüsü pek az. devamlı bir olaylara dalış var. 

.ilk sahnelerden uçak içinde hava olaylarını kontrol eden büyü falan da fena değildi. hele jelibonlu ağaç falan çok acayipti. özel yapmışlar herhalde. büyü görüntüleri falan iyidi yani.

.dolanlar diye tipler var, çok dolmuş bu tipler. vakti zamanında kaulder tipinin cadıyı öldürdüğü sırada ölmediğini anlayıp, cadının kalbine bağlı olduğunu fark etmişler. sonraki sekiz yüz yıl (dile kolay ya da dil bile zorlanıyor söylerken neyse) içinde tarikat kurmuşlar. haç ve balta diye isim koymuşlar sağolsunlar.

.işte elijah tipi de bunların son temsilcisi, normal insanlar içinde cadı imiş ama büyüsü yokmuş o yüzden ihanet etmiş. eh bu da pek olmadı tabii. tam cadıyı öldürdü derken araya girdi. aman çok şaşırttılar.

.ölümsüz abimizin hayata şaşırması da yüzeysel kaldı. esas kötü cadımızın insanlığa laf etmesini de pek doldurmadılar. ilk vebayı o yaratmış ki insanoğlu biraz azalsın şöyle dünya kendine gelsin. ikinci sefer yine aynı hikaye falan filan.

.bu arada misfits'den elemanı kötü cadı rolünde falan gördük. bu halde bile komik geldi tip niyeyse. amerikan, çin ve kanada yapımında niye ingiliz oyuncu doldurmuşlar acaba?

--- spoiler ---