6 Temmuz 2015

Cui mian da shi


çinli abiler temiz film çekmiş, gayet akıcı. su gibi geçip bitiyor. şaşırtmacalarını detaylıca açıklamışlar, üşenmemişler. detaylar falan da güzel olmuş. sonundaki dram da tadında geldi bana. işte gizemli bir filmden beklentileri karşılıyor ama fazlasını vermiyor. böyle beyin kimyasıdır, hipnotizedir o olaylarada daha çok gönderme yapacak gibi başladılar ama hikayeye dalınca o konular geri planda kaldı. çin yapımı ama amerikan gibiydi, hong kong falan sandım, gelenekçi çinlileri kızdırmış olmalılar. müzikleri falan da filmle aynı kıvamdaydı. hoştu tatlıydı. akıl oyunları tadında bir şeyler izlemek isteniyorsa işe yarar.

--- spoiler ---

.gizemi pat diye yazayım, spoiler içinde spoiler olsun. keltoş esas doktorumuz, esas kızın da nişanlısı ile birlikte sevdiceğini arabanın içinde boğulmaya terk etmiş. hem kurtarmaya yeterince uğraşmamış. hem alkollü araba kullanarak buna sebebiyet vermiş. ağır bunalımlara girmiş, kendini hipnotize etmiş, kendini kesmiş, kafaları sıyırmış falan filan ama aşamamış.

.durumu gören hocası, esas kızımız sınıf arkadaşı ile güzelce plan yapıp hasta rolünde gelip hipnotize ettiğini düşünürken adamı elli kere hipnotize edip, geçmişine inmişler ve kendini affetmesini sağlamışlar. beni kimse affedemez diyor sonunda, kız da senden başka kimse diyor ve film bitiyor.

.usturuplu bir bitiş yani, adam kendini aşağı atsa daha tatlı olurdu belki ama yine de hoş bitti. adam tüm bu muhabbetleri içine gömmüş resmen ve ortalıkta uzman gibi dolaşıyor. sen misin allahı bu işin tadında bir şaşırtmaca yaptılar.

.sınıf arkadaşı kadın da süpermiş. hayaletler görüyorum diyerek şaşırtmacanın oradan geleceğini düşündürdüler ama mesele çok başka çıktı. bir yerden sonra zaten hayalet olayı olmadığını anladık ama ne bileyim kadında bir terslik var gibi gelmişti. olay buymuş.

.kendi sevdiceğini öldüren adama yardım ediyor, cenazesinde diz çökmüş yalvarmış da kimseler yüzüne bakmamış. bu hadiseden sonra da sudan korkuyor. nasıl banyo yapıyor diye düşündüm. pis keltoş seni.

.hipnotize teknikleri, bilinç açık telkinler. mcdonalds logosundan göndermeler falan hoştu. böyle takır takır hipnotize ettiklerini söylüyorlar ya merak ediyorum bir de beni etsinler. bu konuya açık olmayanı edemiyoruz falan da diyorlardı. böyle canlı seanslar vardı. bir ara tvde boldu sonra yasaklandı herhalde.

.hipnotize edilince geçiş yapılan görüntüler de gayet iyidi. bir tek kaza sahnesini pek becerememişler. gerisi iyidi.

--- spoiler ---