20 Mayıs 2013

A Good Day to Die Hard


filmin müzikleri yüzünden izlemek eziyet oldu. aksiyon sahnelerinin çoğu da zaten karanlıkta doğru düzgün pek bir şey belli olmuyor, senaryoda hafif şaşırtmaca var falan da yine de işe yaramaz. bir bruce abi için de koca film izlenmez gibi. zaten bu sefer daha çok baba oğul ilişkisi muhabbetine çevirmişler. hakkında olumlu söyleyeceğim pek bir şey yok malesef, zaman kaybı. tabi kaybedilecek zaman çoksa ziyanı yok.

--- spoiler ---

.o uranyumlara ne oldu? ben onu anlayamadım bir türlü, her taraf yerle bir oldu ama uranyumlar sapasağlam mı kaldı? ne ara boşalttılar uranyumu? ilk helikopterle mi gitti? uranyum gitti ise bunlar nasıl kazandı? ha gitmediyse nasıl patlamadı? bu kısımların hiç birini idrak edemedim.

.ölmeyeceklerini bilerek izlemek keyifli olabilir belki ama ne bileyim yapamamışlar gram gerilmedim kurşunlardan kaçarken. belki de serinin boku çıkmış ondan kaynaklanıyor onu da bilemedim.

.tek idare eder kısmı belki, mağdur sanılan tipin asıl kötü karakter çıkması idi. bundan başka da pek bir numarası yok.

.hele olaylar baba rolünde bruce abinin gelip oğlunu durdurması ile başlıyor ya o da olmamış arkadaş. bir işler çevirdiği belli işte o kadar şeyi anlayan adam gelip işin ortasında işi niye engellesin ki?

--- spoiler ---