12 Aralık 2012

Altered


hafiften dandirik bir film ama izletiyor kendini, çok fazla para harcayamamışlar haliyle. bir tane kadın oyuncumuz var koca filmde. zaten kısıtlı alanda geçiyor ama sonlara doğru yavaşlaması haricinde akıcı şekilde bitiyor. böyle ortaya karışık uzaylı yaratıklı bir film ihtiyacı hasıl olunca işe yarayabilir. beklenti ile izlenilmemeli, esas oğlan haricinde oyunculuklarımız da pek feci. 

--- spoiler ---

.vakti zamanında elemanı uzaylılar kaçırmış, üzerinde deney yapmış, ısırıklarından etkilenmeyen hatta beynini kontrol edemedikleri bir yapısı varmış bizim oğlanın. aynı deney grubu içersinde filmdeki ekibin intikamını almaya çalıştıkları bir elemanı da harcamışlar.

.ekibimiz pek kofti zaten, birinin kardeşi, diğerlerinin kankası falan. intikam almak için bir tane uzaylıyı kapıyorlar ama uzaylı da bunları avlamaya çalışıyor tarzında bir şeye dönüyor. bu eleman üzerindeki izleme cihazını da çıkarttığı için bir anlamda bu eleman için dönmüşler güya, tabi o kadar uzaylısın böyle şeylere gerek yok pat diye bulursun yani.

.neyse olaylar gelişirken biri uzaylı ısırığına düçar oluyor diğerinin bağırsakları söküyor. insanın bağırsakları sökünce ne kadar yaşayabilir, karın yarılınca dakkasında ölmez mi? iki saat canlı kalıyor eleman ilginç yani, neyse iri abimiz de en son intikam almak için uzaylı yerine şerifi paketlemiş yollamış esas oğlanı.

.derken öldürmeyen allah öldürmüyor, uzaylı yine kaçıyor hepsini gebertiyor derken olaylar yine karışıyor tabi falan filan işte. bilindik şeyler oluyor ama elemanın beynine girememesi falan iyi sahne idi. en son da hazırlıklı imiş. bodruma patlayıcılar koymuş. korunaklı bir yer. hop havaya uçuruyor. uzay gemisini böylece püskürtüyor. yavrum yazık uzay gemisi de inanılmaz maketten olmuş. neyse hayelleriniz yeter diyelim. sonunda da gacırtı ile bitiyor. herhalde istilaya geldiler diye yorumladım.

--- spoiler ---