6 Ocak 2018

Happy Death Day


sonunda göndermeye yapmayı görev bellemişler. bu tür filmleri ayrı bir kategori vermeleri gerekiyor. izlemesi keyifli oluyor. korkusunu da yapalım demişler. ilk belirledikleri sondan pek keyif almamıştım neyse ki ters köşe denemesiymiş. sonraki daha iyi oldu, en azından çabalamışlar. karakter değişimi, zaman mefumu irdelemeli film izlemek için işe yarayabilir. öyle çok ağır korkutması yok, biraz geriyor, biraz esas kahraman kurtulsun diye insan direnebiliyor ama gerisi pek yok. kalanı dramla doldurmuşlar, romantizm yaptıralım demişler. esas kadın oyuncu pislik üniversite öğrencisi bir sarışın rolünde, esas oğlan da pek dürüst bir insan oğlu, hem de çalışkan olabilir. müzikleri iyi yapamamışlar bence, bir iki rahatsız etti. özel de bir mırıltılı melodi duymadım.

--- spoiler ---

.groundhog day filmine gönderme yapmışlar, türü başlatan kimdir bilmiyorum ama işte aynı günü tekrar yaşamalı mevzu. bu sefer aynı günü tekrar yaşadığı gün öldüğü gün, bunun sebebi yine açıklanmıyor. son günün gibi yaşa deniyor diğer taraftan.

.esas pislik sarışın kızın doğum günü, ilk başlıyor öyle her şey normal. bir altgeçitte şak diye öldürülüyor. ikinci seferde emin olamıyor. tekrar aynı günü yaşıyor, sanki dün rüya görmüş gibi kabul ediyor herhalde. yine öldürülüyor.

.üçüncü gün panikliyor, kaçmaya maçmaya çalışıyor beceremiyor. öyle uzayıp gidiyor. arada bir nasıl ölse ölümsüzsün bunu kullan diye fikir geliştiriyorlar. esas oğlan diyor bunu ama ölümleri vücudunda iz de bırakıyormuş. toplamda 16 kez ölmüş.

.bir kısmını katilini komikli araşlar içersinde harcıyor. diğer kısmı da katilini güya buluyor, onu öldürmek için harcıyor. tam katili öldürecek kendisini kurtarmak için atılan esas oğlan için kendini öldürüyor.

.pek romantik yani, öyle böyle değil. neyse işte sonra adamı öldürüyor ama bu sefer yine tekrar aynı güne uyanıyor. mevzuyu anlamıyor. sonra düşününce keki yiyip öldüğünü fark ediyor. meğer oda arkadaşıymış. erkek mevzusuymuş, daha güzel diyeymiş. böyle bir şeyler işte. biraz boğuşmadan sonra oda arkadaşını öldürüyor ve döngüden çıkıyor.

.esas katil hastaneye gelmiş katil olsaydı çok saçma olacaktı. zaten elini nasıl açıyor orası belli değil, sonra niye bu kız? başka bir bağlantı kurmaları gerekirdi. o kadar saçma yapmadılar, biraz geriye doğru çözümlü gizem yapalım demişler.

.sonra da esas eleman buna şaka yaparak bitiriyorlar filmi, yazık lan öyle bir şaka yapılır mı? arada iyilik timsali olduğu döngüsünde de pek komikli, hoşlu sahneler yapalım demişler öyle korku içersinde komiklikler falan, kötü değil aslında.

--- spoiler ---