21 Ekim 2014

Yongseoneun Eupda


filmin sonu oldukça etkileyiciydi. girişe, gelişmeye ve sona ayrı ayrı şaşırtmacalar koymuş abiler, o yüzden iyi olmuş. polisiye konuları hızlı akıyor, güzel çaylak dedektif yan rolde. küfürbaz ağzı çok çalışan espirili bir tipi de koreli abilerde hep görüyoruz. esas abimiz adli tip prof'u bir tip. diğer tarafta eskiden görüş bildirdiği bir davadan iki adet genç var. artık konuları da spoiler içine yazalım o halde. bu arada 1.36gb'lık 720p mkv versiyonunu izledim ama gerçek bir 720p değildi. boyut cidden mühim, görüntü çok fark ediyor. kayıpsız sıkıştırma yapamıyorlar demek. bu filmin gerçek boyutu 6gb civarı falan olmalıydı. öyle bir versiyonu bulamadım.

--- spoiler ---

.filmin orjinalliği üç tane dava çözümünü iç içe yapmalarıydı bence. ilk çözüm çevreciler ile ilgiliydi, adamlar cinayeti çevreci süsü vererek yapmışlar ama özünde intikam varmış. ikinci çözüm de ölen kızın yalancı şahit olmasından mütevellit bir çözüm idi. son çözüm de en vurucu olan prof'un kızı için bulguları gizlemesi ile bağlantılı kızını öldürüp ilk olaydaki otopsiye kızının gövdeyi koymaları idi.

.biz buna "ultimate revenge" diyelim. adam kızını zaten öldürmüş. ciğerlerini kuşbaşı yapsın diye otopsi için babasına gönderiyor. kendi kızını kestiğini bilmeden, içine başka adamın spermini yerleştirdiğini bilmeden tüm bunları yapıyor. çok fenaydı hakkaten.

.şimdi bir miktar eleştiriye gelelim, tüm bu çıldırmadan sonra çekip vurmamalıydı elemanı. tenhalara götürüp kesmeliydi abimiz. yavaş yavaş öldürmeliydi. intikam üstü intikam tadında bir şey olmalıydı belki ama işte onu da kendimi affetmedim diyerek kafaya sıkarak bitirmiş oldular. bir anlamda uydurma meselesiydi ama kızının ağlamaları ve acı çekmelerini söyleyince dedim bunu kıstıracak bir şeyler yapacak. mesela canlı bir şekilde otopsi yapabilirdi, pek de göndermeli olurdu.

.ikinci gözüme takılan, abimiz terk edilen evde iken sırtına kocaman çivi batıyor ama sonra onun ne tedavisini ne lekesini göremiyoruz. kendi kendine sırtına bant takamayacağıan göre atladıkları bir yer olmuş sanki.

.bunlar haricinde çaylağa süper suçlu fark etme gücü vermiş gibiler. davaları kendi başına çözüyor gibi ama son kısmında donuyor kadın resmen. suç ortağını haklıyor ama diğer taraftan prof'un silahı almasına engel olamıyor. kendini vurmasına engel olamıyor. can korkusu diyebiliriz buna da, tabi silahı parmak tetikte gezdiğine göre çaylak olabilir de diyebiliriz. amerikan filmlerinden öğrendiğimize göre parmak tetikte gezilmez, hemen yanında düz bir şekilde tutulur.

.sondaki pürüz, esas katilin. sevgili bastonlu elemanın baştan beri zaten ölmek istemesiydi. her şey tasarladığı gibi gidiyor ve prof'un bunu fark edip başka bir çözüm bulması gerekirdi. tabi hapse düşse de iyi olacak değildi ama ne bileyim işte başka bir çözüm. intihar biraz kolaycılık olmuş, hiç böyle diyeceğimi düşünmezdim ama konu için böyle olmuş. kendini affetmeme çok geçerli bir mazeret ama yine de olsun.

.üstelik her şeyleri kızı için yaparken bu hallere düşmüş olmak da iyi bir mesaj olmuş. ilk kan pıhtılaşması ile ilgili bir hastalığı yüzünden amerikaya göndermiş, bunun için para bulmak için de zengin çocuklarının tecavüz ettiği davadaki raporu saklayarak bulmuş. bu yüzden de sonunda intikama kavrulmuş. tabi delillerle oynama, otopsiyi bozma. kızının içinde adamın tekinin spermini yerleştirme meselesi, hepsi kızı içindi. esas katilin istediği her şey oldu yani. prof'tan da bir kıvılcım bekledik hep ama bir türlü olmadı.

--- spoiler ---