22 Ekim 2013

Pacific Rim


robotlu mobotlu hoş ama bir yerden sonra insanın gürültüden kafası ağrıyor. müziklerini de pek beğenmedim. geriye kalan kısımları hoştu denebilir. sunnyfx'den charlie var idi. yine hafif şakalı komikli idi ama bilim insanı rolünde idi. görüntüler ilk giriş kısmında oyun gibi geliyor insana sonraki görüntüler daha iyi geliyor, belki alışıyor zamanla. uzaylı meselesinin altyapısını çok üstün körü geçmişler, sonu da o kadar iyi gelmedi bana. oyuncuların çoğunu da pek beğenmedim, özellikle japon kadın oyuncumuz hoş olmamış.

--- spoiler ---

.sevgili uzaylıları gökte ararken okyanusun dibinde bulmuşlar, bu tipler dünyaları fethedip tüketip başkalarına geçiyorlarmış. bu mevzu çok klasik ama yapacak bir şey yok tabi. dev canavarlar gönderiyorlar ki kendileri japon efsaneleri midir nedir? ismi japonca, buna karşılık da insanlar dev robotlar ile onlarla savaşıyorlar. şimdi vuruş gücü olarak robot mu? yoksa süper savaş gemisi mi ya da süper bir bomba mı? ha şehrin ortasında bomba patlatamazsın ama ne bileyim okyanusun dibinden çıkınca patlat gitsin.

.neyse işte böyle savaşlar sürer giderken duvar meselesi de garip geldi, israile mi gönderme hehe, duvarla durdurabileceklerini düşünmek komik. hiç mi uçan kaçan gelmemiş. sonunda bir tane uçanı da gördük. duvar olayını çeşni olsun diye koymuş gibiler idi.

.sonunda geldikleri yeri kapatıyorlar, haliyle kesin çözüm bu ama yenisini açamıyorlar mı bu arkadaşlar? o kadar bomba dünyalarını patlatmaya yetmez herhalde değil mi? belki zorluğu vardır kısa zamanda yapamıyorlardır kim bilir. dinozorlar zamanında yapmışlarmış bir kez daha. şimdi bir robotun nükleer reaktörü ile patlattılar, hem de işin kötüsü geçitten düştükten sonra patlattı. hani başladığı yeri patlattığı için geçit çöktü diye düşünebiliriz belki ama neden içindeyken patlatmadılar o kısmı pek anlamadım.

.doktor rolündeki charlie'de yaratıkların beyinlerine bağlanarak geçit hakkında ki gizemi çözmüş oldu. baştan beri gizem gizem diye bu kadarını çözmeleri de az geldi bana ama buna da şükür tabi.

.kendini feda ve genel konuşmalar çok klasik idi. pek duygulandırmadı bile. çinlerin ve rusların robotlarının yenilmesi de mesaj olsa gerek.

--- spoiler ---