14 Ekim 2012

Into Eternity: A Film for the Future


izlediğim en sıkıcı belgesel idi herhalde, planlar güzel, görüntüler hoş ama konusu saçma sapan geldi bana. tabi danimarka filmi olup olmadığına göre değişir biraz mevzu. elemanlar nükleerden vaz mı geçmişler neymiş bilemiyorum ama neyse işte yine de kabul değil. nükleer atıklar ne olacak? 100 bin yıl nasıl muhafaza edilecek falan fiilan belgeseli kendisi.

--- spoiler ---

.hehe bir kere banane lan diyesim geldi. bir de madem kurcalıyorlar nükleer atıkları gelecekte teknolojiyi kaybetmiş mal insanlar. bırakınız ölsünler efendim. güya nükleer enerjinin zararlarından falan bahsediyorlar da bunca  zaman kullandınız ilerlediniz, tüm nimetlerinden yararlandınız şimdi mi aklınıza geldi? şimdi mi tukaka oldu a...

.tamam zararlıdır mararlıdır, atıkları derttir falan da. lan samimi ol, üstünde durduğun teknolojiyi onunla yaptın ettin işte. bırak başkaları yapsın ne bileyim. samimi gelmeyen belgeselden allaha sığınırım.

.enerji ihtiyacını nasıl karşılayalım? gelecekte ne olacak kim bilir? boş beleş bir konu seçimi olmuş gerçekten. ciddi konunun kulağına su kaçırmışlar. bir de 100 bin yıl sonraki insanlığa lafları yok mu? bayıyor da bayıyor insanın içini. yok uyarı koysak mı kurcalarlar yok koymasak mı? yok ne koysak korkutucu olur. hehe, lan kurcalar ölür işte. ölürse de bir daha yaklaşmaz daha ne? ha patlatıcı ile delmeye çalışırken havaya uçurursa da tadından yenmez.

.teknoloji geriye gidebilir falan, buzul çağı da gelecek geçecek ne olacağı belli değil ama ileri de gidebilir. hatta atıklar daha değerli olabilir de diyorlar kendi içlerinde. ne bileyim aya güneşe göndermek daha kolay olabilir. bir de nasıl olsa nükleer yakıt bitecek diyorlar. neresinden tutarsan elinde kalıyor. tamam kötü, tamam kullanmayalım ama önce sen bi bırak bakalım anasını satayım. cayır cayır kullanıp bir de böyle belgesel döşeniyor onun bunun çocukları.

--- spoiler ---