6 Ağustos 2012

The Hunger Games


gayet izlenir filmlerden kendileri, özellikle cast akmaya başladığı zaman çalan müzik Abraham's Daughter By Arcade Fire imiş. gayet güzel duygular veriyor film sonu ile birlikte ama tabi sonundan tam memnun kalmak pek mümkün değil. genel bir sistem-sınıf eleştirisi yapar gibi yapmış ama tam yapmamış, yarım yamalak olmuş. bunun haricinde çok bir problemi yok gibi.

--- spoiler ---

.truman show'un ne yaptığını bilen arena versiyonu gibi olmuş. 12 bölgeyi (yine 12 tabi) haraca bağlamış gelişmiş bir ırkın milleti ezmesinden falan bahsediyorlar aslında. manası da biraz umut verip kontrol altında tutmak gibi bir şey. tüm açıklamalar bu, çocukların birbirini doğramaları için yaptıkları tüm açıklama.

.aslında nasıl öğretirsen öyle olur orası öyle de, oyunlar başlayınca birbirlerini doğramaları bir ilginç idi. o kargaşada kaç kişi kaçtı bilemedim ama daha çoğu da birbirini kesebilirdi. 

.aşk muhabbeti çok gereksiz idi filmde yani seyircilere oynamak adına vurgulamış amcalar iyi güzel ama ne bileyim hele kendisini satmış bir çocuk için zehirli böğürtlen yiyecek olmasına kim inanır arkadaş. yemezler yani, yok öyle bir şey. birlikte ölüm fikrine diyecek sözüm yok ama o eleman yerine asıl yavuklusunu alsalarmış film çok daha iyi olurmuş.

.hatta 11. bölge ayaklanması gelişse biraz daha olaylar çıksa belki bakış açıları falan değişse yine biraz daha sistem eleştirisi falan yapsalar, somut bir şeylere yol açsa beyaz sakallı sonunda kazanamasa en azından sarsılsa yine daha iyi bir son olurdu. bu şekilde boyun eğdik ve film bitti aslında.

.eh yani iki kişi kalması yani bir kişinin daha kurtulmuş olması ne kadar bir kazanç demek? biraz daha umut demek ama kontrol edilebilir bir umut olduğu için bu yönü ile içimizdeki anarşistleri bastırarak bitirdiler filmi ve o müzik ile ...

--- spoiler ---