7 Temmuz 2012

Dante's Inferno: An Animated Epic


tipleri arada karıştırmışlar niye öyle yapmışlar bilmiyorum. baştan sonra kahramanı aynı tipte çizmemişler. cehennem ve iblis (lucifer) muhabbeti üzerine bir çizgi film denebilir. cehenneme girmeyen yok. herkesi bir köşesine atmışlar güzel güzel. dokundurmalar laflar falan havada uçuşuyor. haçlı seferlerinden nazilere kadar hepsi var. zaman öldürmek için izlenir, görüntüler fena değil. son tahmin edilebilir.

--- spoiler ---

.japon işi olmayanı da garip oluyor tabi aşina değiliz. lucifer'in günayı kibir değil miydi? ihanet niye oldu. tanrısına isyan ettiği için mi? zaten tanrının gerçek formunu bilsen sen de isyan ederlerden olurdun diyor danteye.

.kötülüğü de o yarattı, beni de o yarattı diyor. güzel diyor tabi söyleyecek söz yok ama eleman en son luciferi gücüyle değil, allahın yardımıyle yeniyor. kendinden-aşkından vaz geçerek falan gibi ama tabi sonunda yine arafa gidiyor.

.tam olarak vaz geçiş ve cehennemde kalış olsa daha iyi olurmuş sanki. bunlar haricinde kavramlar havalarda uçuşuyor. dantenin sütten çıkmış ak kaşık olmaması hem iyi hem garip. zamanında katliam yapmış, müslümanları öldürmüş, karısını aldatmış. say say bitmez. cehennemlikmiş ama kurtuldu cehennemden işte. nasip, allah bilir.

--- spoiler ---