17 Eylül 2015

Insidious: Chapter 3


ilk iki filmi pek hatırlamıyordum. ancak kabası kalıyor zaten filmlerin, üçüncü bölümü çekelim dedikleri vakit hani önceki filmlerde ne oluyor insan merak ediyor. bunu açıklamak yerine elise karakterimizin geçmişi hakkında hikaye yapalım demişler. ben bir bağlama algılayamadım o yüzden. adamlar yaptıkları işte başarılı ona şüphe yok. güzel hoplatmalar var. kurgu yine fena değil, müzikler falan da yerli yerinde. hani böyle sonsuza kadar uzatırlar gibi ama ne bileyim ilk iki filmin havası da pek yoktu aslında ama yine de hoştu işte.

--- spoiler ---

.elise karakterinin başına ne geldiydi onu da hatırlayamadım. ölmüş müydü sanki? şu peşindeki kadın muhabeti falan neydi ki? okudum ettim ama yine de hatırlayamadım, bu kadarını da hatırlamak gerekmiyordur belki.

.filmin kendi başına bir buçuk sene öncesinde başlıyor. bir miktar alık bir kızcağızımız ölen anası ile iletişim kurmak için elise geliyor ve işte olaylar başlıyor. her zamanki gibi apartmanda çok çılgın kötücül bir ruh varmış, sakinlerinin ruhlarını yiyormuş falana geliyor işler.

.bu anası falan sanıyor, kendi başına bir şeyler yapmış falan ama anası değilmiş hiç biri garip bir nefes zorluğu çeken ruh abimizmiş. ayakları da pek kirli falan böyle pencerenin altına bile basmayı ihmal etmiyor.

.ilkin normal hikaye, kızcağızın normal hayatı var. ergen hallerine çok dalmadan hemen arabaylan eziyorlar kızı. yolun ortasında el sallayana öyle bakarsan ezilirsin tabii, neyse kol bacak dağıldıktan sonra yatalak halde başına gelenler iyidi. duvarlara vurmalar, arada ziyaret etmeler falan pek güzeldi. kaza ile kızın ruhunun yarısını almış hehe.

.derken olaya hayalet avcılarımız dahil oluyor. bu muhabbetin de sonraki filmlere göndermesi sonunda oluyor herhalde. diğer filmlerdeki ekibin tanışma hali falanmış bu olay. ilkin internetten kendi hallerinde takılan iki kafadar olarak pek bir şey yapmıyorlar ama koydukları kameranın hareket edişi, kızın ele geçirilmesi falan iyidi.

.elise'nin dönüp gelmesi biraz zorlama oldu. sonunda yine ölmedi tabii de diğer bölümler çekildi ama işte o kadar kork falan sonra bir arkadaş gazı ile tut kızı kurtar.

.annesi güya yardım etmiş de o tiyatro başarısızlığının nesi ile gurur duymuş onu hiç anlamadım. tekrar bir ruhlar bölgesine geçiliyor, hafif dozlu bir aksiyon, kocası ile kandırmaya falan çalıştıktan sonra kızı götürmesi gereken yere getiriyor ama bedenine dönemiyor. neden? 

.eh işte aksiyon olsun, annesi gelsin de son mektubu bulunsun okunsun falan diye, iyi hoş tabii de zorlama biraz işte. sonunda ailenin başına bir şey gelmiyor da elise'in başına bir şeyler geliyor ve herhalde o son kırmızı suratlı vahşi arkadaş da sonraki zaman (önceki filmler yani) ortaya çıkanlardandı.

.filmden bir gün sonra hala aklımda şu alçıları kırma sahnesi vardı. yazmayı da unutmuşum onu dillendireyim dedim. sahneden bahsettiydim de işte kızın alçılarını kana kan  (kickboxer, van damme) filmindeki kötü karakterin kolonda kaval kemiğini sektirmesi gibi kırması, üstüne iyileşmemiş bacak kemiklerinden gelen çatırtı sesleri falan, baya iyidi.

--- spoiler ---