16 Nisan 2016

The House of the Devil


böyle korku filmi olmaz olsun, hatta böyle film mi olur lan? film bir buçuk saat son en beş dakikaya kadar nerdeyse hiçbir şey olmuyor. seksenlere övgüymüş, klişeleri iyi kullanmışlar falan, sokayım klişelerine, bir kere olay yok. yemişim walkmanini saçını başını eski görünümlü çekim tekniklerini falanını filanını. ilkin olay yapaydın sonra seksenlere övgü yapaydın. zaten metascore'u yüksek film izlememek lazım. türüne göre puanı da yüksek, metascore'u da şaşırtıcı. içinde bir bok yok ama çok seçkin sanatseviciler anlar demek oluyor. neyse sanatsal pek bir şey de bulamadım. ziyan ettikleri pizzalara üzüldüm bir tek. ha bir de arabada sevdiğim bir şarkıyı çaldılar o kadar.

--- spoiler ---

.neymiş gerçek olaylardan alınmışmış, vakti zamanında amerikalılar şeytan ayinlerine inanırmış. devlet komplosu falan sanırmış. hepsi mal zaten ne olacaktı başka? neyse ev arkadaşı çok pasaklı olan salak bir kızcağızın dramı ile başlıyor film. yeni ev kiralıyor ama tabii şeytan o evde değil. nasıl olsa hepsi şeytan evine uygun pek müstakil.

.derken bebek bakıcısı ilanı görüp arıyor. sanki numarası telefona düşmüş gibi geri arıyor. vay bak sen gizeme... sonra yine hiçbir olay olmuyor. ev arkadaşı o kadar pasaklı ama gitmiş telefonunu not etmiş. o gece acil bebek bakıcılığı gerekiyormuş.

.sonra neymiş efendim, çok özür dilerimmiş ama evde çocuk yokmuş yalan söylemişim. ülen sen şeytana adam kurban edip yahut şeytan doğurtup yeni bebek şeytan yapıyorsun bir tane bebek mi bulamadın? önceki gelen kız bunu kabul etmemiş de bu kız da olmaz yapamam dermiş, para basınca da tamam dermiş. utanmadan bir de pazarlık ediyor. ha paraya ihtiyacı var ya, aman yarabbim.

.neyse ay tutulması olana kadar bir bok da olmuyor zaten, ay tutulması evdeki elektriğin gitmesiyle birlikte başlıyor. içerde şeytana kurban edilmiş aile. kıza pizzadan mı? sudan mı bir şeyden bir şeyler yediriyorlar. hiçbir kaçma kovalama olmadan ayinin ortasında buluyoruz kendimizi. o kadar hazırlanmışlar ama bir salak kızın elini ayağını doğru düzgün bağlayamamışlar.

.var mı böyle bir mallık? işte kız kaçsın ortalık kan revan olsun falan filan. bu yani, aynen böyle oluyor. ayin sırasında ağzından bir şeyler girmesi ve karnına göndermeler ile zaten şeytanın çocuğunun geldiğini anlıyoruz. neyse işte kaçayım edeyim derken ikisini öldürüyor, birini kör edip öldürüyor. sakallı abimiz peşinden gidiyor, çok geç direnme diyor. çekiyor sıkıyor beynine. bunu pek beklemiyoruz ama kızın ölmemesiyle iyice sıçıyorlar.

.neymiş efendim ay tutulması hızlı bitmişmiş, bilim insanları bunu açıklayamıyormuş. yok artık daha neler neler? şeytan hızlı geçirtmiş olayları herhalde. neyse kız hastanede uyanıyor, karnında velet olduğunu öğreniyoruz. babasız çocuk yapmaya da isa'ya özenmişler herhalde. olacak iş değil. göndermelere koyayım ne diyeyim bilemedim.

.bir tek arkadaş rolündeki kızın arabadaki çaldığımı müzik iyidi. zaten daha önceden not ettiydim onu, bir de o kızın ne kadar salakça da olsa sigara içmek için kenara çekildiği vakit beklenmedik şekilde beyninin patlaması enterasandı. filmde de başka bir şey yoktu.

--- spoiler ---