21 Aralık 2014

The Paperboy


gereksiz bir filmmiş. nicole kidman'a acayip işler yaptıralım demişler. bol bol sevişme ya da cinsel içerikli sahnemiz olsun demişler. bir de üstüne gaylik ekleyelim demişler o kadar. bir gazetecilik filmi sayılmaz, araştırma muhabbetleri filmde nerdeyse hiç yer etmiyor. izleyecek bir şey bulamadığımdan izledim, nicole kidman için yine hadi izleniyor da o da fazla yaşlanmış. 

--- spoiler ---

.hikaye anlatımı ile başlıyor film. hizmetçi sevgili zenci hatun başlıyor anlatmaya. zencilerin hizmetçi olduğu dönemlere gidiyoruz. bir oğlan var, abisi ve arkadaşı gazetecilik oyunu oynuyorlar. döneminde hapisteki birinin masumiyeti hikayesi çok satıyormuş herhalde.

.hapisteki bir tipin masum olduğu üzerine bir araştırma yapıyorlar. filmin sonuna doğru vali affediyor ve hapisten çıkıyor ama aslında suçluymuş. sen nasıl gazetecisin arkadaş, tamam zenci arkadaşının kazığı gibi oldu ama yine de hiç mantıklı olmadı. hiç de şaşırtmadı zaten.

.ilk olaydaki şerifi kimin öldürdüğü de hiç ortaya çıkmamış. böyle de bir gereksiz hikaye yani, üstüne nicole teyze öldü. esas gay abi öldü. velet de ünlü yazar oldu ve film bitti. bütün hikaye bu.

.nicole teyzenin karanlık yönünü görmedik. niye bu adam ile takılıyor onu anlamdık. niye bataklığa gitti orası hiç belli değil. sonra velede mektup yazdı anında kurtarmaya geldi ama çoktan ölmüş. kafayı hareket ettirdi gibi geldiydi bana ama öldüğünü sonradan anladık belki adam hareket ettirmiştir. neyse çok da mühim değil.

.abi karakterinin gayliği saçmaydı. baştan beri belliydi ama ağzını burnunu dağıttıklarında ortaya çıktı. zencilere yanaşınca bunu becerip dağıtmışlar ağzını burnunu, kardeşi gelip kurtardı falan, saçma sapan sahneler işte.

.gönderme yapmışlarsa ellerine yüzlerine bulaştırmışlar zaten. filmden akılda kalan tek denizanasına alerjik tepki veren esas oğlanın üzerine işeyen nicole kidman'dır. sanki bunun mevzusunu da duyduydum tv'de.

.bir de identity katil rolündeki cusack abimiz ile nicole teyzemizin sevişme sahnesi hatırda kalabilir. çok bir şey göstermiyorlar ama sert bir sahne yapalım demişler. adam hapisten çıkmış, zaten hapishanedeki görüşme sahnesi de bu açıdan komikti, milletin yanında oturduğu yerden masturbasyon yapıyorlar hehe. daha neler neler...

--- spoiler ---