1 Haziran 2013

Grave Encounters 2


Grave Encounters filminin devamı olmuş, alakasız bir şekilde devam ettirecekler diye düşündüm ama tam alaka kurmuşlar fena olmamış bu. esas kız oyuncumuz pek bir dandik olmuş, esas oğlanı continuum dizisinden görmüştük. eh yani klasik devam filmi dandikliğine kapılmışlar biraz ama çok değil. benzer kıvamda işler olmuş. belki nerdeyse aynı hikayeyi ısıtmışlar koymuşlar, tabi geliştirme var ama çok değil. ilk film izlendiyse bu da izlenmeli tabi.

--- spoiler ---

.sonunda bir kurtulma hikayesi hikayeyi genişletmek gibi olmuş ama şimdi ilk filmdeki bitiş neden diğer türlüydü peki? eh işte malum kapı ve geliştirme derken bunu görmüş olduk. hastaneden çıkışın mümkün olmaması da biraz iyi kısımları idi. çıktıklarında oha lan nasıl çıktılar, çıkmamalılardı diyor insan ama sonunda işin aslını anlıyoruz.

.önceki filmde şüpheli olayları araştıran bir reality programı yapan tipler var idi. bu bölümde de sinema öğrencisi tipler var. amaçlar benzer, gelişmeler benzer. kamera kurdukları yerler bile aynı. ilk etnik ölür diyor, etnik ölüyor falan. bunlar espirili olmuş biraz sanki ya da bana komik geldi bilemedim artık.

.neyse olaylar benzer şekilde gelişir iken ilk filmde sona kalan esas adam piyasaya çıkıyor. dokuz senedir içerde kalmış aslında ona dokuz ay gibi mi gelmiş? yoksa içerde zaman öyle dışarda farklı mı demek istediler. bu durum bir çok şeyi değiştiriyor ya pek üzerinde durmadılar.

.bina filmin bitirilmesini istiyor, böyle de bir komiklik yaptılar. aslında film içindeyken filmdir demek saçma geliyor bana ama bunu çok absürt yaptıkları için o kadar saçma olmadı çünkü bunların hepsi kurmaca derken bıyık altından gülüyorlar idi. o binada bir şey yok gitmeyin diyerek gidin lan mesajı çakmak gibi. eh yani işte gizemli bir yer var gidip ölelim bari gibi bir şey. bol bol gençleri yönlendirmek lazım buraya.

--- spoiler ---