17 Temmuz 2012

The Departed


tek seferde bitiremedim filmi, çok uzun geldi. oyunculuklara lafım yok zaten milyon tane tanıdık elemanı sıkıştırmışlar. her dialog altında bir felsefe bir mesaj olur mu arkadaş. böyle de ben ustayım çekişlerinden laflarından gına geliyor insana. anlatmak istediğin nedir yani bi onu de hele diyor insan. sonuç ne? yok sonuç? kurguda bir sürü kasten mi bırakıldığını bilemediğim aksaklıklar gözüme çarptı. sıkıntı verici idi.

--- spoiler ---

.bir kere psikiyatristimize bırakılan zarf nerde diye sorarlar adama, resmen arkada zarf unutuldu. öyle herkesin ölmesi ile güzel film olacakmış. olması gerekirmiş gibi bir izlenim ile bitirdiler. tamam hadi son ölümü hiç beklemezdim ama yine de yeterli değil.

.yozlaşma ve sistem eleştirisini böyle gereksiz bir konu üzerinden bir de bu kadar uzun süre verilmesi hiç iyi gelmedi tenime. küfür ede ede izledim. 

.tek olumlu yönü oyunculukları, süper oynamış herkes nerdeyse. bunun haricinde olumlu bir şey kalmadı aklımda filmi bitireli 10 dk bile olmamasına rağmen. öyle de boş beleş bir iş işte. bunlara tonlarca para gidiyor bir de utanmadan ödül falan alıyorlar. 

--- spoiler ---