3 Aralık 2013

Animal Fight Club

Savannah Smackdown

hayvanların kapışması ile ilgili bir belgesel serisi yapalım demişler, iyi güzel de hd görüntülere kalitesiz görüntü karıştırmışlar. o yüzden hoş olmamış. hani çok enteresan şeyler de bulmuş değiller oturup hdsini tekrar yakalasarmış iyi olacak imiş. bir yerden sonra da enteresan görüntüler de o kadar enteresan gelmiyor. başka bölümü denk gelirse bile zor izlerim yani o derece diyeyim.

sonradan bir bölüme daha bakıp, bir kaç bölüm de arkada ses olarak kalmasına müsaade ettim, öyle çerezlik görüntüler var ek bölüm açmadan bu yazıyı editleyelim en iyisi. bölüm isimlerini da kaldırayım, topluca bölümler gibi olsun artık. bölüm sayısını artırmışlar, yine dek gelirsem yine buraya eklerim artık.

--- spoiler ---

.en enteresan görüntüsü gergedan meselesiydi, o da çamur gibi görüntüydü malesef. erkek gergedan anaya saldırıyor. tam yamultacak yavru geliyor erkeğe göbekten dalıyor. topukluyor beş kat daha büyük hayvan.

.zürafa meselesinde çok daha iyi çekimler olan belgeseller var idi. şimdi bulup çıkartmayayım ama bayılması haricinde pek bir numarası yoktu.

.aslanlar zaten doğru düzgün kavga etmiyor. ha birbirlerini yemeseler keşke ama atraksiyon iyi değildi, görüntüler zaten hiç iyi değildi.

.bok böcüğüdür, maymundur, ottur boktur da pek ilgimi çekmedi malesef. su aygırları da anlata anlata bitiremediler ama eleman damağı deldirince kaçtı gitti.

.filler de güreş tuttular, çok fazla bir atraksiyon olmadan kaçtı gittiler. en kanlıları yine çılgın bizonlar idi, boynuz kırdı hayvan oğlu hayvanlar. fena giriştiler ya o kadar işte.

.kavga nedeni genelde aynı, eşleri kapacaklar dnalarını sonraki nesle geçirecekler falan filan. daha ne olsun diye düşünüyor insan ama ne bileyim bu mudur yani? devamlı da erkekler kavga ediyor haliyle. dişiler de yavrularını koruyorlar. tüm hikaye böyle yazılmış.

.sonradan izlediğim bir bölümde kaplanların savaşı vardı. ilk yeni yetme bir erkek kaplan dişi kaplanla aşık atıyor, bakıyor olmayacak uzaklaşıyor. erkek kaplan görüyor, gidiyor ona saldırıyor. bu tecrübeli abi de boğazlayıveriyor hayvanı, dövüşleri öyle kanlı bitecek gibi görünmüyor ama bildiğin ümüğünü sıkıyor ve koskoca kaplan hakkın rahmetine kavuşuyor.

.penguenlerin birbirini kan revan içinde bırakması da akılda kalıcı idi, özellikle dişi için yapılan bu kavgada dişinin çağrılması falan garip geldi, sonunu takip edemedim ama eski eş mi kazandı? yoksa yeni mi?

.pitonların birbirini hüpletmesi hep acayip görünüyor, bundan vardı. bukalemun güreşi vardı. komodo ejderi de sarılıyor gibiydi, boyut ufaldıkça şiddet de azalıyor gibi.

.kangrular iyi geçiriyorlar birbirlerine ama kimseye bir şey olmadı. karın kısımları daha kalın oluyormuş, yoksa midelerini dökerlermiş falan filan.

.dağ keçileri toslaşmasından gergedanlara geçildi aynı bölümde miydi? yoksa farklı bölümlerde mi bilmiyorum. bu kısımlarda ses dinleme moduna geçmiş bulundum.

--- spoiler ---