13 Şubat 2013

The Plan


bsg'nin filmlerini bırakmıştım. razor'u izlemiştim sanırım bir tek. filmleri sonradan yad etmek babında bırakmak iyi fikir sanırım. filmde dizi için bilgiler verilmiş ama daha çok zaten olup bitmiş şeylerin arkasındaki plan gibi bir şey imiş. vurgusu fazla olmasına rağmen bsg sevgisi ile yoğurarak sonradan izlemek hiç baymadı. dizi arasında izlense bayabilir imiş ama... alt kısım bsg serisi için de spoiler içerebilir. ayrımı nasıl yapacağımı bilemiyorum.

--- spoiler ---

.sevgili bir numaralı peder bey üzerine bir film olmuş. onun genel olarak insanlıktan tiksinmesi meselesi. özellikle bitiş kısmındaki sözleri, annesi olarak gördüğü kadına (aslında anne dediği zaman direkt bir gezegende bunları köleleştirdikleri zaman yaşadıkları sevişme sahnesi insanın aklına geliyor ya neyse çok deşmeyelim) neden beni böyle yarattın, mal mısın? şeklindeki serzenişleri idi.

.adama hak vermemek elde değil ama her şeye rağmen sevmek diyor film. alt plandaki yüce mesaj bu hep zaten insanlar ile takılan modeller ne sevdikleri yüzünden planları aksatmışlar. bir'in modeli içinde bile ölümden sonra da sevgi kalır demesi yüzünden kara'yı vurmadı falan. bu bakımdan hoş tabi.

.en sosyopatı rahip olan imiş, elma getiren çocuğu mıhlamasından bunu anladık. arkadaşlar tehlikeli dedi. garip aslında bunda da haklı ama yok artık lebron dedirtti insana. çılgın birin planları da planları işte.

.filmi dizilerin konuları arasına sıkıştırmak için yapmışlar gibi, o pek hoş olmamış. su meselesi üzerine çok yaygara kopmuş idi. adama vurulunca da öyle, bunların hep arkaplanlarındaki olayları çekmişler. bir nevi kamera arkası gibi bir şey. plan arkası plan gibi. özlemişiz iyi oldu. kalan film varsa onları da izleyelim.

--- spoiler ---