15 Ekim 2013

Everybody's Fine


filme eh işte diyelim, maceradan daha çok dram var. görüntüleri hoş, müzikleri hoş. robert abiler var, kadro güzel. sonu gidişatından daha iyi gibi. aile bağları, babanın çocuklarından beklentileri ile ilgili bir film olmuş. sıkıntılı zamanda öyle pek de giden bir şey değilmiş ya açtım izledim, ne yapayım. ailecek oturup izlenecek filmlerden, tek başına sıkıntılı zamanlara pek iyi gittiği söylenemez.

--- spoiler ---

.bu filmi evlat acısı çekilenler listesine koysam ağır spoiler olur mu bilmiyorum ama david'in başına zaten baştan beri bir şeyler geldiği belliydi de öldüreceklerini hiç tahmin etmezdim. evlat acısını pek fazla da çekmedi aslında ama baştan beri çekiyor da diyebiliriz. çok ağır bir işler de olmamış, daha ne dramlar vardır kimbilir ama adamlar mesajı vermek için böyle bir şeyler düşünmüş.

.filmde evsizin tekine yardım ediyor, soymaya yelteniyor da bir şey olmuyor. kamyoncuyla takılıyor ama kadın sürücü çıkıyor falan bunlar çok naif geçiyor ama çat diye oğlan ölüyor mesela. eh garip diyelim...

.anneleri öldükten sonra çocuklarından uzaklaşan babanın aileyi bir araya toplamak için yolculuğa çıkmasını anlatıyor. çocuklarına süpriz yapayım derken, ilk uğradığı en büyük oğlu david'e ulaşamıyor. sıradakine geçiyor ve her birinin hayatında bir sürü sıkıntı olduğunu öğreniyor. bunca sene o kadar gerçeğin saklanmış olması da garip tabi ama öyle işte...

.sonra david'in öldüğünü kalp krizi geçirdikten sonra anlatıyorlar buna. orası da biraz garipti tabi. o kadar sağlıklı iken söyleme adam döşekte iken söyle. en sonunda da yılbaşı geliyor ve aile oluyorlar. ölenlerine bir mum yakıyorlar ve mutlu oluyorlar.

--- spoiler ---