5 Mart 2013

Hot Tub Time Machine


en fazla arada gülümsetiyor işte, beklentisiz vakit öldürmek için izlenebilir. seksenler ile dalga geçişler. hafiften geleceğe dönüş filmine ya da bir kaç filme göndermeler yapan komik tipler. esas adam komikliği pek kaldıramamış ama diğerleri fena değildi. kıçımızın kenarı ile senaryo yapıp üstüne de film bile yaparız demiş adamlar resmen hehe. zaman yolculuğu ve seksenler üstüne komedi isteyene hitap edebilir, zorlarsak biraz.

--- spoiler ---

.intihara meyilli tip kendi çapında komik denebilir. loogle mıydı neydi, sonunda bununla geliyor bir de bilindik bir grup denemesi yapılmış falan ona gönderme yapıyor adamlar. eh gülelim mi şimdi emin değilim.

.en komik mevzusu şu kol kopma olayıydı ki kendisi geleceğe dönüş filmindeki pısırık baba rolündeki tipti, gelecek değişince artistin teki oluyordu. bu filmde de ilk kolu kopuk bir otel görevlisi, sonra kolu dikilen bir tip. koptu kopacak olayı gülümsetiyor idi. tripler falan iyidi bu kısımda.

.geleceği değiştirmeyelim geyiğini çevirdiler ayak üstü bir de, çok ciddi tipler ya dikkat edecekler. terminatörden, kelebek etkisine filmlere göndermelerden sonra tekrar jakuziden geldikleri gibi gittiler. neymiş efendim özel içecek zaman ayarına kaçtığı için solucan deliği oluşturuyormuş. falan da filan, eh yani bilim kurgu yazmasalar daha iyimiş ya yapmışlar bir kere.

.seksenler tipleri fena değil, dayak atan tip de gönderme gibiydi, komünizm olayı da öyle salak saçma komiklik olmuş. annesi ve babası olayı hafiften gülümsetebilir, bir de ilk oğlu ile birlikte üçlü yapmak isteyen kız muhabbetindeki olaylar bir garip komik denebilir.

--- spoiler ---