30 Mart 2017

From a House on Willow Street


amerikan filmi sandım ama değilmiş. güney afrikalı kardeşler amerikan filmi gibi çekmişler. hafif ruhlu, hafif adam kaçırmalı, hafif efektli, güzel çekimli bir film olmuş. korku filmi standartlarında hikayesi var tabii, kaçarı yok. öyle çok hoplatmadı ama tatlı yapmışlar, en azından iğrençlikleri tatlı olmu. ağızdan uzanan yaratık meselesine çok gerek yokmuş. çok afedersin kedi penisini andıran tırnaklı yapısıyla komik olmuş aslında, örnekleri var diye ondan gitmişler. tiplerin hepsi iyidi. belki farklı tipler görünce iyi gelmişlerdir bilemiyorum. kötü kız şarkı söylerken arkaya acayip bir müzik basmışlar mesela, takip ediyor gibi olmuş ama etmiyor aslında. öyle hafif atraksiyonlara da girişmişler. 

--- spoiler ---

.ilkin çok dikkatimi  veremedim. bunlar elmaslı bir adam bulmuşlar. kızını kaçıralım fidye isteyelim demişler. elması nerden biliyorlarmış? ailesi yanan esas kadın hazel evin önceki sahibiymiş. durum bundan ibaret.

.evde sıkıntı varmış tabii. tanrı tarafından yazılmış incile en uzak noktadaki evmiş. sanki tek nokta da anası satayım. böyle açıklıyor güney afrikalı rahipler. tipleri çok acayipti. tekinin eli gitmiş, diğer elinin parmağına alengirli aksesuar takmış. kızı yakmalıyız diyor, artık bedeni için çare yok, yakmalıyız. üzerine benzin döküyorlar. anası babası yanında falan. böyle de acayip bir şey.

.kamera kayıtlarının bulunması biraz akışa tersti. direkt filmi oradan alıyoruz, konuyu öyle vermişler. yoksa bunlar bir avuç haydut, fidye için uğraşacaklar ama işte mallık orada başlıyor. adam buna tek ateş etki eder dediği halde hala silahlarını sıkmaya devam ediyorlar. thing filmindeki gibi ateş saçan bir silah lazım bunlara ama yok.

.pompalı tüfeğin ateş kıvılcımları bile etki ediyor, ona bile dikkat etmiyorlar. sonunda da kızı minibüse kitleyip yakıyor. en azından bunu yapmışlar ona sevindik. yoksa kızın tekrar kaçması dahil çok saçmaydı.

.anası bunu kurtarmaya geliyor, ateşi ile ele geçirilen iki adamı yakıyor. bu salak bön bön bakıyor. diğeri kolunu yiyip, kelepçeden kurtuluyor. neyse ki şak diye yakalayıp yakıyor.

.bu durumda hazel'in anasına dair bir vicdan azabı yok muymuş? o taraflara açıklık getirmediler. diğer hepsi kafayı yedi ama buna pek bir şey olmadı. oluyor gibi oldu ama olmadı.

.esas olay da işte bu insanlara pişmanlık duydukları olayları tekrar yaşatıp acı çektiren bir şeytanımsı arkadaşın dünyaya gelme hikayesiymiş. dört tane ruh gerekiyormuş bunun için. dört tane insanın ağzına tırtıklı kobrasını salacak, onlar da ağız yolu ruhlarını tükettirecekler. üzerlerine de şekiller kazınacak (grimm'deki şeytan simgelerine çok benziyordu, aynı kitaptan çalışmışlar sanki).

.işte olaylar evle alakalı, kızcağız olayların başını kaydetmiş. kürtaj yaptırmış, onun pişmanlığı ile ruhunu vermiş. sonra da ailesi şeytan çıkarma için rahip neyin çağırmış. hepsi ölmüş işte. videodan onu anladık. bu mallar şak diye eve gelip şeytanlı kızı kaçıracaklarına iki dakika evi gözlemleseler olayları anlarlardı aslında. neymiş efendim çok hızlı olmalıyız diye geçiştirdiler bunu.

.bir de sarı saçlının salakça silahına abanması çok saçmaydı. kadını kurtarmak için kendini feda etti iyi güzel de son ruhu arıyor, sen kendini nasıl bırakırsın derken neyse ki kafasına sıktı, hafif gülümseme ile ruhumu sana vermem dedi. iki dakika ateşle bir şeyler yapmaya çalışsa çok daha makul olacaktı. bu gibi muhabbetler ve uzaktan gelen polis sirenleri klişeleri ile de bitti gitti işte.

--- spoiler ---