2 Mayıs 2013

Glory Hounds


içinde köpek var diye heyecanla beklediydim bu belgesel serisini ama hayal kırıklığı oldu. amerikan askerlerinin belgeseli gibi olmuş. köpek hikayesi yan hikaye olmuş ancak, tamam bomba imha ekibinde bu köpekler işleri falan bu ama bu meseleden daha çok askerlerin kişisel meselelerine girmişler. olmamış yani, denk gelirse bir bölüm daha bakarım belki... belki de bakmam nasip...

--- spoiler ---

.üç dört tane köpek ve askeriyle birlikte afganistanda takılmarını çekmişler. bölümün sonunda kim öldü onu da anlamadım. önemli sahneleri de pek çekememişler zaten. reklam arası falan vermeceler derken iyice saçma olmuş.

.üstelik bağlılıktan falan bahsediyorlar da kim bilir nasıl davranıyorlar köpeklere. bir senelik sahipleri genelde bu da pek olmamış. adamlar prof takılıyor, neyin bağlılığı. yalan dolan hepsi. hikaye olsun kahramanlıklarını gösterelim diye bir şey yapmışlar.

.üstelik devamlı amerikan askerinin sempatikliği meselesini de vermişler. yok çocuklara şeker veriyorlarmış. yok birbirlerinin doğum gününü kutluyorlarmış. yok annesiyle telefonda konuşmalar falan. köpekler diye izleyelim dedin amerikan askerinin dramı çıktı arkadaş.

--- spoiler ---