7 Ağustos 2017

What Lies Beneath


ismine spoiler yedirmişler. zaten oradan bile filmin gidişatı tahmin edilebiliyor. başını sonunu, gelişmesini tahmin edince de iki saat ne izledim lan ben diyor insan. gereksiz uzatmışlar, zaten bir korkuya bir buçuk saat yeter de artar. müzikleri desen zaten standart orkestra morkestra kaktırmışlar. her yönüyle zamanın amerikan filmi, makyajlar, saçlar başlar, o zamanlar daha yapaymış sanki. mişel fayfır da o zamanlar popülermiş, şimdilerde artık yok. zaman geçmiş, iki binleri yeni zannediyorum ama ciddi zaman geçmiş. her şeyler değişmiş. filmler de değişmiş.

--- spoiler ---

.karının hafıza kaybı meselesi de saçma gelmişti. kaza yapmış ne olduğunu unutmuş mu? yoksa travma yaşamış da öyle mi unutmuş?

.kocasının olayı varmış. hocayken öğrencisinin tekiyle ilişki yaşamış. kız bunun peşini bırakmamış, o da bunu öldürmüş. sonra ne hikmetse kilitli bir kutuya kolyesini falan koyup göle atmış. kutunun da kilidini oralara buralara koymuş. bulunsun diye mi? sen manyak mısın? madem öldürdün yak gitsin. neyin derdindesin değil mi?

.adam katil değil gibi gösteriyorlar, mantıklı açıklamalar yapmaya çalışıyorlar. kız kendini öldürdü, ben de işimi kaybetmemek için göle attım falan diyor. sonra telefonda teslim olacağını söylüyor ama numarayı aramamış. karı son anda fark ediyor. felç edici ilacı sürüyor buna, sonra kocası ile ölüm kalım mücadelesi başlıyor. felç olma görüntüleri falan fena değildi aslında.

.küvette az daha ölüyordu, ayağı ile tıpayı çıkardı ama yeterli gelmedi. musluğa da dolanan zinciri çevirdi, su azaldı son anda boğulmaktan kurtuldu. iyi güzel gerdiler derken adam bir türlü ölmedi. araba ile yola çıkıp beyninden yaralanmış adamla gerginlik yaşatmak nedir ki?

.karının arabası meselesine geldiler orada. karıyı arabayla atmış, tam bunlar arabayla aynı yere girmiş. arabanın içi su dolarken de kadnın ölüsü bunlara doğru gelir, kadını kurtarır. adam ölür ve böylece ruh da intikamını almış olur. ruh geçişleri, ceset görüntüsü falan fena değildi ama aşırı abartıydı. bir iki hoplatabiliyor insanı, bu güzeldi.

.komşu meselesi gereksizdi. dexter'ın babası sevgili harry abimiz vardı. adamı katil gibi gösterip zaman kaybettiriyorlar. karısı arada kafayı yemiş, çitlerden tek göz korku filmi hoplatması yapıyor, sonra işte çok bunaltmıştı beni diye açıklama yapıyor. partide de kadını öldürür gibi dalga geçiyor, böyle de gereksiz komik bir hadise oldu.

.psikiyatrist meselesini de hiç yapamamışlar. adam ruhla iletişim kur diyor. literatürde var mı lan böyle bir şey? delisin diye kapatmaları lazım. neyse işte gereksiz bir filmdi, bitti gitti.

--- spoiler ---