24 Mayıs 2012

Terry Pratchett Choosing to Die


böyle bir belgesel var. insanı pek bi bunalıma sürükler. alzaymır hastası olan bir yazar dostumuzun ölmeden ölme girişimi için bilgi toplaması şeklinde olaylar ilerler.

--- spoiler ---

.zengin ingiliz bir iş adamının hastalığı yüzünden elden ayaktan düşmeden yardımlı intihar olayı anlatılır içersinde. tipler tripler falan pek hoş değildir.

.ağır laflar dolanır, dignitas mıydı neydi. dignitiyle ölüm olayından ortaya çıkartmışlar. bi anlamda dignity tabi ama o son ölüm sahnesini görünce pek de insana öyle gelmiyor.

.ha boku içersinde gebermedi, belki ilerde hastalığı yüzünden öyle olacaktı kim bilir ama şu halde de adam su dilenerek geberiyor, çok fena. tüm sunumlarında bu olmuyor sanırım bazı sunumları bu olayı kesmiş galiba.

.son sahnede teselli eden karıya, avradına ağır küfürler ediliyor. ikiside inanılmaz yapmacık. karısı karışmamak için öyle oturuyor falan güya anladık ama ne bileyim bir yanlış var lan bunda diyor insan izledikten sonra.

.bir de hala anlamıyorum son yudum suyu versen ne olur yani, kusacak mı? boğulacak mı? ölür mü a... e zaten ölüyor ver kana kana içerek gebersin işte. çok anlamsız a...

--- spoiler ---